Annonce
Erhverv

Staten tjener på ny lov

SKATTESTOP?: Hvert 10. ægtepar bør få lavet en ægtepagt, vurderer familieadvokat

Den danske stat - og advokaterne - bliver de helt store vindere, når en ny lov om deling af pensioner træder i kraft til nytår.

Loven indebærer nemlig, at helt almindelige rate- og kapitalpensioner i en række tilfælde ikke længere skal deles i tilfælde af skilsmisse, og det vil ifølge familieadvokat Jørgen Grønborg betyde, at op mod 100.000 danske ægtepar - svarende til cirka hvert 10. - inden nytår får brug for at lave en ægtepagt, der sikrer den svageste part - typisk kvinderne.

- Kvindernes pensionsopsparing er typisk langt lavere end mænds, så hvis de vil sikre sig, skal de få lavet en ægtepagt, lyder anbefalingen fra Jørgen Grønborg.

Tinglysningsafgiften for en ægtepagt er på 1400 kroner, og hvis der skal laves 100.000 af dem, så får de travlt på tinglysningskontorerne, og staten tjener 140 mio. kroner.

Også advokaterne kan forvente en pæn lille ekstra forretning, når de mange par skal have lavet en ægtepagt.

Annonce

Sammenlign priser

Forbrugerstyrelsen har for nylig lavet et pristjek, der viser, at prisen for en ægtepagt, der bliver lavet med rådgivningsbistand fra en advokat, svinger en del, afhængig af hvor i landet man bor.

Så Forbrugerstyrelsen anbefaler, at folk på forhånd gør sig klart, hvad deres ægtepagt skal indeholde og så shopper lidt rundt blandt advokaterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce