Annonce
Middelfart

Staten lader vente på sig: Fortsat ingen afklaring på ansøgning om mulige boligbyggerier i Gamborg

I sommer var borgerne i Gamborg inviteret til møde om udsigten til nye boligområder. Staten skal dog give grønt lys, og den melding lader vente på sig. Arkivfoto: Sofie Ejlskov Hugger
Annonce

Gamborg: Det tager tilsyneladende sin tid, når 98 kommuner skal have svar på, om der må planlægges boligbyggerier i kystnære områder.

I december 2019 sendte Middelfart Kommune en ansøgning af sted til Erhvervsstyrelsen, da en lovændring åbnede en dør på klem for, at de danske kommuner kunne få tilladelse til at udlægge arealer til boligbebyggelse, selvom de er inden for tre kilometer af kysten - hvilket tidligere ikke har været muligt.

Kommunen søgte her tilladelse til at planlægge boligbyggerier i et område vest for Gamborgvej og et nord for Østerbyvej. I ansøgningen indgik også et mindre areal ved Skrillinge Strand.

Vibeke Nørby, projektleder ved Teknik- og Miljøforvaltningen i Middelfart Kommune, fortæller, at der endnu ikke er kommet svar fra Erhvervsstyrelsen på ansøgningen, og det er endnu uvist, hvornår der kan forventes svar.

Annonce

Opbakning fra lokale

Den manglende melding gør dog ikke, at forvaltningens arbejde er sat i stå. I den kommuneplan, forvaltningen er i gang med at udarbejde, og som skal vedtages i 2021, er boliggrundene indarbejdet med det forbehold, at de må pilles ud, hvis tilladelsen ikke bliver givet fra staten.

- Lige nu arbejder vi, som om det kommer med. For én ting er at få det med i det statslige landsplandirektiv, men før man skal sætte spaden i jorden og bygge, skal det også med i vores kommuneplan, siger Vibeke Nørby.

Udsigten til flere boliger i Gamborg er noget, der er en vis portion opbakning til blandt de lokale.

Det stod klart på det borgermøde, som kommunen holdt i Gamborg i sommer. Her kunne borgerne komme med deres indspark, og flere udtrykte et ønske om, at de boliger, der måske - måske ikke - kommer, både skal tage højde for efterspørgslen på seniorboliger og boliger, der kunne passe til børnefamilier og 'sølvbryllup-segmentet'.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce