Annonce
Odense

Starter motorsavene i næste uge: Olav de Linde vil fælde træer på omstridt grund ved Åløkkeskoven

Det er træer her ved området, der i Folkemunde kaldes Cirkuspladsen, som Olav de Linde vil fælde i den kommende uge. Foto: Michael Bager
Cirka 20 procent af træerne ved Cirkuspladsen bliver fældet, oplyser Lars Friis Christensen, afdelingsdirektør for Olav de Linde i Odense. En del af området, hvor firmaet har fået nej til byggeplaner, skal fremover i øget omfang bruges til oplagring og parkeringsplads.

Odense: I marts fik byggeselskabet Olav de Linde i en årelang og kontroversiel byggesag et endegyldigt nej fra Odense Kommune til planerne om at opføre nye boliger på den grund i udkanten af Åløkkeskoven, som selskabet ejer.


Det er klart, at når vi ikke skal bygge boliger der, så vil vi gerne anvende vores område til noget andet brugbart for vores lejere og os selv.

Lars Friis Christensen, afdelingsdirektør hos Olav de Linde


Annonce

Nu tager sagen så en ny drejning. Olav de Linde vil fremover i øget omfang bruge området til bl.a. oplagring og parkeringsplads, bekræfter selskabets afdelingsdirektør i Odense, Lars Friis Christensen, og det medfører, at nogle af træerne på den omstridte del af grunden ved Cirkuspladsen, den såkaldte matrikel 27f, skal fældes.

- Det er korrekt, siger Lars Friis Christensen forelagt avisens oplysninger om den nye udvikling, der er på vej i sagen.

Hvornår går træfældningen i gang?

- Det bliver i næste uge på et tidspunkt mellem mandag og onsdag afhængigt af vejret. Vi regner med, at det tager cirka én dag.

Oplagring og parkering

Formålet er, forklarer Olav de Linde-direktøren, dels at få fjernet døde og svækkede træer, som kan være til fare, men også at "gøre området mere brugbart".

Hvad skal I bruge pladsen til?

- Det er klart, at når vi ikke skal bygge boliger der, så vil vi gerne anvende vores område til noget andet brugbart for vores lejere og os selv. Så det handler egentligt om at få gjort plads til noget oplagring og til, at vi eventuelt kan bruge området til parkering.

Hvad skal oplagres på grunden?

- Der ligger allerede en del granit og nogle genbrugsmaterialer, vi bruger. Og det kan være nogle af de ting, vi kommer til at oplagre noget mere af derude.

Hvor mange parkeringspladser, skal der anlægges?

- Det har vi ikke gjort op endnu. Lige nu handler det om at få ryddet ordentligt op, og så kigger vi bagefter ind i, hvordan vi planlægger den næste del på området.

Fakta: Uklart om parkering er tilladt

I en forespørgsel til Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning har en række borgere med interesse i sagen for nylig rejst spørgsmålet, om det er tilladt for Olav de Linde at bruge området, som han ejer i kanten af Åløkkeskoven, til parkering.

Svaret er ikke krystalklart. Umiddelbart svarer forvaltningen ja, men med det store forbehold, at matriklen kun må anvendes til parkering, hvis det vedrører rekreative formål.

Derudover vil svaret afhænge af en konkret vurdering af det enkelte projekt, svarer forvaltningen til en række opfølgende spørgsmål om emnet.

Forvaltningen vurderer i øvrigt i en mail til Olav de Linde, avisen har fået aktindsigt i, at træfældning, som skitseret af selskabet, ikke er i strid med reglerne.

Bliver det parkering i den forstand, at I asfalterer området?

- Vi kommer ikke til at asfaltere det. Vi forsøger at holde det så naturligt, vi kan.

Lars Friis Christensen understreger, at der ikke bliver fældet træer med betydning for dyrelivet, herunder for flagermus, ligesom der vil blive taget hensyn til øvrige naturbeskyttelseskrav. Olav de Linde har forud for beslutning om at fælde træer, haft en skovfoged ude for at besigtige skoven og vurdere, hvad der kan og bør fældes.

- Hvor stor en del af træerne, der står på matrikel 27f, fælder I?

- Jeg vil skyde på, at det er cirka 20 procent af træerne på matriklen, oplyser Lars Friis og kalder indgrebet "ikke så voldsomt".

- Det handler om at få ryddet ordentligt op. Noget af det er selvgroet, og det er meget af det, som vi fjerner, siger han.

Annonce

Afviser hævnmotiv

Under den til tider ophedede debat over de seneste år om for eller imod Olav de Lindes byggeplaner har det, som nu er på vej, nemlig træfældning på grunden, været nævnt som en mulighed, hvis det måtte ende med et nej til firmaets ønske om at opføre boliger.

Er det her med, at I nu vil fælde træer, hævnen over Åløkkekvarterets Grundejerforening (som kæmpede imod Olav de Lindes byggeplaner, red.)?

- Overhovedet ikke. Det handler for os slet ikke om grundejerforeningen, fastslår Lars Friis Christensen og tilføjer:

- Det handler egentligt bare om, at vi gerne vil gøre området mere brugbart for os selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce