Annonce
Faaborg-Midtfyn

Starter forfra: Lokale ildsjæle bag ny Midtfyns Festival

UFO og Søren Huus er to fynske navne, som initiativtageren til Midtfyns Festivalen, Sune Vesterlund Larsen fra Ryslinge Efterskole, godt kan se spille festivalen næste år. Arkivfoto:

Sune Vesterlund Larsen er initiativtager til en ny udgave af Midtfyns Festival. Den finder sted i Ryslinge næste år, og på lørdag er der informationsmøde, hvor interesserede er velkomne til at dukke op og byde ind med ideer.

Ryslinge: Det er mange år siden, at Midtfyns Festivalen lukkede ned, men næste år genopstår festivalen.

Det sker den 24. og 25. maj, hvor festivalen helt bogstaveligt forstand vender tilbage til begyndelsen, oplyser initiativtageren, Sune Vesterlund Larsen.

Den skal nemlig finde sted i Ryslinge - præcis som den kendte af slagsen begyndte for mere end 40 år siden.

- Vi vil lave en festival, hvor vi er tilbage ved borgere, som sammen med foreninger og andre skal få det i gang - som man også gjorde, da Midtfyns Festivalen startede, siger Sune Vesterlund Larsen.

- Vi gør det af respekt og kærlighed for den oprindelige festival. Den startede også småt i 1976 med små 1600 gæster, siger initiativtageren.

Ideen til festivalen har han haft, siden han var med til at starte efterskolen i Ryslinge for ni år siden.

- Nu har jeg fundet en måde, hvor jeg kan koble efterskolens elever på indholdet, for jeg ser gerne, at det bliver en oplevelsesfestival, hvor man også er aktiv. Det kan være korsang på tværs af generationer eller adventureelever tager børn med på en air track eller op at klatre, siger Sune Vesterlund Larsen og lader samtidig forstå, at efterskolen skal være en del af musikbegivenheden.

- Jeg forestiller mig, at fredag er dedikeret til skoler, hvor man mødes på tværs af skoleformer. Så er det egentlig om lørdagen, at det går i gang, forklarer Sune Vesterlund Larsen.

Endnu er festival-projektet i sin spæde start. På lørdag klokken 11 indbydes alle interesserede til et info- og idéudviklingsmøde på Ryslinge Høj- og Efterskole.

- Vi ved ikke, om der kommer nogen, men vi er nogle, der sætter os sammen, for vi har mange ideer. Har man noget at byde ind med, dukker man bare op, siger Sune Vesterlund Larsen, som godt er klar over, at det ikke bare lige lader sig gøre at træde i fodsporet på festivalen, der trak tusindvis til dyrskuepladsen i Ringe.

- Det klinker stort, men vi vil tilbage til starten. Det skal være lokale bands og fynske produkter.

Tanken er en to-tre store hovednavne. Lasse&Mathilde, som var med til at starte den oprindelige, har sagt ja til at bakke projektet op.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce