Annonce
Assens

Startede i tre kalvebåse: Gårdbørnehave fylder 25 år

Der blev viftet med dannebrog, da første spadestik til en udvidelse af Overmarksgården blev taget i 2013. Mon ikke der bliver flaget igen, når gårdbørnehaven fejrer 25-års jubilæum lørdag den 31. august. Arkivfoto: Kim Rune
Det startede i tre kalvebåse for 25 år siden. I dag har gårdbørnehaven Overmarksgården udvidet med en vuggestue, og er i alt vokset til mere end 1000 kvadratmeter. Lørdag den 31. august fejres det med jubilæumsreception og borgmesterbesøg.

Tommerup: Overmarksgården på Skovstrupvej i Tommerup fejrer 25-års jubilæum lørdag den 31. august. Her vil blandt andre borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen holde tale. Også Karen Tarp, der var første bestyrelsesformand for Overmarksgården, kommer. I en pressemeddelelse, der er sendt ud i forbindelse med jubilæet, husker hun tilbage på børnehavens start.

- Vi var alle sammen meget enige om værdierne. Værdien i, at børn mærker naturen og lærer at drage omsorg for den og hinanden. At børn er med til at løse praktiske opgaver, fodre dyr og alt det, der nu skal klares på en gård, fortæller Karen Tarp.

Jubilæumsreceptionen løber af stablen fra klokken 13 til 17, og i løbet af dagen vil Overmarksgården modtage Friluftsrådets "Grønne Flag", der er rådets grønne mærkningsordning og har til hensigt at synliggøre dagplejeres, daginstitutioners, skolers og uddannelsesinstitutioners arbejde for en grønnere hverdag, står der i pressemeddelelsen.

Værdierne udeliv og natur, som børnehaven blev skabt omkring, eksisterer stadig den dag i dag. De 150 vuggestue- og børnehavebørn kan således boltre sig på et stort område med dyrefolde, skov, orangeri og bålplads.

For mere information om jubilæet kan man kontakte Overmarksgårdens daglige leder Lisbeth Wehner Rasmussen eller tjekke deres hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce