Annonce
Nordfyn

Start på det nordfynske klimaråd: En bred vifte af vidt forskellige borgere

Anna Caroline Broe og Camilla Broe Nielsen, der går på Nordfyns Gymnasium, er de yngste medlemmer af det nordfynske klimaråd. Pressefoto
Medlemmerne af det nordfynske klimaråd har holdt deres første møde.

Nordfyn: Klimaet berører alle, og derfor er der også god mening i, at medlemmerne af det nyoprettede nordfynske klimaråd er vidt forskellige.

Tirsdag mødtes rådet med dets 25 medlemmer plus formand Anders Thingholm (K) første gang. Og hvem er de så? ja, en bred vifte af klima-og energiaktører fra erhvervs-og forsyningsvirksomheder, landdistriktsråd, forskningsinstitutioner, politikere, borgere og folk fra kommunens administration.

Rådet er nedsat af kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune og skal forstærke samarbejdet mellem kommune, erhvervsliv og borgere. Anders Thingholm udtrykte glæde over, at det er lykkes at samle et kompetent og bredt funderet klimaråd.

Annonce

- Det er et meget stærkt klimaråd, vi har fået sammensat. Der har været stor opbakning hele vejen rundt, og det giver tro på, at vi sammen kan sætte endnu mere gang i den grønne omstilling på Nordfyn, sagde han.

Gode muligheder

Fra kommunalbestyrelsesmedlem Brian Lebæk (S) kom der en opfordring til, at klimarådet i sin arbejdsform går efter helhedsløsninger.

- Vi opnår mere ved at se klimaudfordringerne i sammenhæng. Jeg tror, at vi med den store viden, der er repræsenteret i klimarådet, har gode muligheder for at finde helhedsløsninger, hvor vi også trækker på ny teknologi, sagde Brian Lebæk.

Blandt de lokale virksomheder, som er trådt ind i klimarådet, er Søndersø-virksomheden Scandrums, der arbejder med bæredygtige emballageløsninger. Adm. direktør og ejer Henrik Fagerberg sagde:

Hos Scandrums har vi fokus på at fremme den cirkulære økonomi og dermed reducere klimapåvirkninger fra emballage og processer. Det har altid og er stadig en del af vores DNA, og er en integreret del af vores forretningsmodel.

Henrik Fagerberg, ejer af virksomheden Scandrums i Søndersø

- Hos Scandrums har vi fokus på at fremme den cirkulære økonomi og dermed reducere klimapåvirkninger fra emballage og processer. Det har altid og er stadig en del af vores DNA, og er en integreret del af vores forretningsmodel. Derfor er det helt oplagt for os at være med i Klimarådet. Ud over et stærkt netværk, så glæder det mig, at vi dels bliver klogere, men også er med til at skubbe Nordfyn i den rigtige retning, også klimamæssigt.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se video: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Faaborg-Midtfyn

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Annonce