Annonce
Odense

Stank af kloak: Irsk pubejer har fået nok af TBT og pudser advokat på Odense Kommune

Jim Newman var onsdag i denne uge i gang med at fjerne terrassen ved siden af pubben. Han siger, han først mandag fik at vide, at den skulle væk senest onsdag. - Det med først at få ting at vide i sidste øjeblik, det oplever jeg hele tiden, siger han. Stig Langsager, projektchef i Fra Gade til By, siger drøftelserne omkring fjernelse af terrassen har været i gang de seneste måneder, men bekræfter, at det var mandag, han og Jim Newman blev enige om, at den skulle væk - ligesom den på forsiden af pubben ud mod Fisketorvet også skal.

Kræver erstatning for blandt andet ødelagte skilte og tabt weekendomsætning på grund af stank fra åben kloak.

- De er totalt ligeglade.

Sådan lyder det fra Jim Newman, indehaver af den irske pub Ryan's ved Fisketorvet i centrum af Odense.

Med "de" henviser han til Odense Kommune, Thomas B. Thriges Gade-projektet Fra Gade til By og nogle af de entreprenører, der arbejder med byomdannelsen.

For ingen af parterne tager, som Jim Newman oplever det, hensyn til hans pub og de øvrige mennesker og forretninger, der enten bor, færdes eller arbejder i området.

- Gæster, som sidder uden for, er blevet ramt af sten, der flyver over hegnet. Glasset i facadeskiltet ved indgangen er blevet smadret af flyvende materiale fra byggepladsen, og mit ur, der hænger udenfor, er holdt op med at gå, fordi det ikke kan tåle rystelserne.

- Desuden er der sprøjtet beton på vinduer, døre, udendørs paneler og facader, som stammer fra det arbejde, de laver. Og ved du, hvad det værste er? Det er, at når jeg kontakter dem, for at sige, at de her ting er sket, så bliver jeg bare sendt videre til nogle andre, som igen sender mig videre til nogle andre. Ingen tager ansvar, og det gør mig rasende, lyder det fra pubejeren.

Annonce
Glasskiltet her krakeleret, fordi det er blevet ramt af flyvende materialer fra byggepladsen, siger Jim Newman.
Jim Newman (th.) var onsdag i denne uge i gang med at fjerne terrassen ved siden af pubben. Han siger, han først mandag fik at vide, at den skulle væk senest onsdag. - Det med først at få ting at vide i sidste øjeblik, det oplever jeg hele tiden, siger han. Stig Langsager, projektchef i Fra Gade til By, siger drøftelserne omkring fjernelse af terrassen har været i gang de seneste måneder, men bekræfter, at det var mandag, han og Jim Newman blev enige om, at den skulle væk - ligesom den på forsiden af pubben ud mod Fisketorvet også skal. Foto: Rune H. Blichfeldt

Stank af kloak tømte pubben

Derfor har Jim Newman nu pudset en advokat på sagen.

I et brev, dateret 25. september, som avisen har set, skriver advokaten til Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning og Stig Langsager, der er projektchef i Fra Gade til By-projektet, at mens det er klart, at der mere generelt for butikker og servicevirksomheder er gener forbundet med byomdannelsen, så må der betales erstatning, når der direkte forårsages skader.

Herunder, fremfører advokaten, hører bl.a. det ødelagte ur, de ødelagte skilte og de nyligt udskiftede markiser, som nu er efterladt med huller efter at være blevet ramt af materiale fra byggepladsen. I alt udgør kravet godt 100.000 kroner. Desuden kræver Jim Newman 30.000 kroner i kompensation for tab af en stor del af omsætningen på Ryan´s i weekenden den 21. september til 23. september.

Tirsdag i den uge blev et kloakarbejde påbegyndt direkte ud for pubben. Arbejdet blev ikke færdiggjort inden weekenden, hvor pubben har en stor del af sin omsætning. Det betød, at en åben kloak blev efterladt weekenden over med en fæl stank til følge. Gæsterne forlod ganske enkelt stedet, fordi de ikke kunne holde stanken ud, fortæller Jim Newman.

- Du skulle have set det. Folk gik bare, og jeg kan godt forstå dem, for hvem gider sidde på en pub, hvor det stinker af lort, siger han.

Intet svar efter en måned

Avisen har været i kontakt med projektchef Stig Langsager fra TBT-kontoret for at få hans kommentar til kritikken fra Jim Newman.

Stig Langsager har i en mail til Jim Newman dateret 10. oktober oplyst, at det er firmaet Züblin, der er entreprenør på p-kælderen.

- Jeg får afdækket, hvad der er sket og vil efterfølgende vende tilbage, skriver projektchefen i sit svar til Jim Newmans advokat.

Her en måned senere er sagen dog stadig ved at blive undersøgt, og derfor, oplyser Stig Langsager, har han på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til sagen.

Jim Newman er rystet, men ikke overrasket, over, det kan tage så lang tid at svare.

- Jeg væmmes over den måde, de behandler folk på, siger han.

Pubejer: Jeg har mistet millioner

Jim Newman mener, at kommunen helt generelt udviser totalt ligegyldighed, når byomdannelsen går ud over de mindre erhvervsdrivende.

- Se på grillbaren på Benedikts Plads. Så på bageren i Bolbro. Der er så mange, der er blevet ramt. Jeg har ondt af dem. Kommunen spekulerer benhårdt i, at de her små virksomheder uden mange penge ikke har kræfterne til at kæmpe imod de uretfærdigheder, de bliver budt, når kommunen kommer brasende med alle sine ressourcer til rådighed, mener han.

Selv hævder han at have mistet millioner, mens byomdannelsen har stået på.

- Jeg har måttet fyre masser af folk for at holde omkostningerne nede. Heldigvis ejer jeg bygningen her, som jeg købte for 20 år siden. Det har reddet mig, for ellers havde de nok også fået lukket mig ned, siger han.

Jim Newman giver ikke meget for påstanden om, at alt bliver godt i år 2020, når byomdannelsen efter planen er slut, og letbanen begynder at køre.

- Jo, det bliver da godt engang. Men det er gennem så mange år, det har stået på. Og der går to, måske tre, år endnu, inden det er ovre. Mange af dem, det går ud over, vil slet ikke være her til at opleve, når det er slut. Og spørger du mig, så burde kommunen udvise noget mere respekt for ofrene, lyder det fra Jim Newman.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce