Annonce
Fyn

Standset tog i Tommerup sætter prop i fredagstrafikken

Politi er til stedet ved toget i Tommerup.
Et tog udvikler røg holder stiller ved Tommerup. Det skaber probelemr og gener for mange passagerer.

Det er en skidt dag for togtrafikken på Fyn.

Et tog holder stille vest for Tommerup efter at der har været konstateret røg i toget, fortæller flere passagerer.

Politi og brandvæsen er på stedet. Det standsede tog skaber store problemer for trafikken andre steder på det fynske jernbanet.

DSB’s pressevagt bekræfter, der har været røgudvikling i toget. Men tingene er nu under kontrol, og toget forventes at kunne køre videre inden længe.

Ifølge Fyns Politis vagtchef Anders Furbo Therkelsen indløb anmeldelsen om røgudvikling i toget klokken 15.54. Man har evakueret cirka 200 passagerer fra toget, siger han og tilføjer:

- Vores rolle er lave afspærring og foretage de foranstaltninger, der gør, at redningspersonalet kan arbejde derude.

Vagtchefen oplyser, at toget holder cirka ud for Stationsvej i Tommerup Stationsby, og at togtrafikken indtil videre er indstillet

Der er også problemer med signalerne på Svendborgbanen, og det har gjort, at busser er sat ind på denne strækning.

Opdateres.

Annonce
Der er også brandbiler ved toget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce