Annonce
Fyn

Standset tog i Tommerup sætter prop i fredagstrafikken

Politi er til stedet ved toget i Tommerup.
Et tog udvikler røg holder stiller ved Tommerup. Det skaber probelemr og gener for mange passagerer.

Det er en skidt dag for togtrafikken på Fyn.

Et tog holder stille vest for Tommerup efter at der har været konstateret røg i toget, fortæller flere passagerer.

Politi og brandvæsen er på stedet. Det standsede tog skaber store problemer for trafikken andre steder på det fynske jernbanet.

DSB’s pressevagt bekræfter, der har været røgudvikling i toget. Men tingene er nu under kontrol, og toget forventes at kunne køre videre inden længe.

Ifølge Fyns Politis vagtchef Anders Furbo Therkelsen indløb anmeldelsen om røgudvikling i toget klokken 15.54. Man har evakueret cirka 200 passagerer fra toget, siger han og tilføjer:

- Vores rolle er lave afspærring og foretage de foranstaltninger, der gør, at redningspersonalet kan arbejde derude.

Vagtchefen oplyser, at toget holder cirka ud for Stationsvej i Tommerup Stationsby, og at togtrafikken indtil videre er indstillet

Der er også problemer med signalerne på Svendborgbanen, og det har gjort, at busser er sat ind på denne strækning.

Opdateres.

Annonce
Der er også brandbiler ved toget.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce