Annonce
forside

Stald er nu fluefrit område

Allan Hartmann-Jensen har forseglet stalden, så fluerne ikke kan komme hverken ind eller ud, og når vejret river hul i forseglingen, så bliver det repareret inden for et døgn, forsikrer han.

Allan Hartmann-Jensens hestestald er tømt for fluer - i hvert fald de, der er levende

Annonce

SKÅRUP: Fluerne er fortid i hestestalden på Rosenkildevej 1 i Skårup.

For nogle uger siden var naboerne ellers ved at have fået mere end rigeligt af de små svirrende plageånder, men nu kan ejeren af stutteriet på Rosenkildevej, Allan Hartmann-Jensen, fremvise en hestestald, hvor de eneste tilstedeværende fluer er helt og aldeles døde.

- Jeg har lukket det hele af. Jeg har sprøjtet, og vinduerne er blevet forseglet. Jeg har fuget og brugt skum. Så nu burde der ikke være noget at komme efter længere, konstaterer Allan Hartmann-Jensen.

Han fastholder, at flue- plagen ikke har været værre i år end årene tidligere: - Jeg vil selvfølgelig i benægte, at der har været fluer her, men når jeg forsegler stalden, så kan fluerne jo ikke komme ind i stalden om aftenen, og så er det, at det bliver meget tydeligt, at der er en del fluer i området.

- Men sådan er det altså, når man bosætter sig et sted, hvor der har været heste siden 1807. Det kan ikke være den store overraskelse, fast-slår Allan Hartmann-Jensen, der ikke umiddelbart mener, at han har gjort noget forkert.

Heller ikke selvom Svendborg Kommune har udstedt et påbudsvarsel for at sikre, at der bliver ryddet op i stalden.

Allan Hartmann-Jensen er dog ikke helt færdig med oprydningsarbejdet i stalden. Han har stadig kun ryddet op i to af de 20 båse.

- Men det skal nok blive ordnet. Jeg har en aftale med en bekendt om, at han skal hjælpe mig, men han har ikke tid endnu, fortæller Allan Hartmann-Jensen

Annonce

Væk med hestene

Han siger dog, at beboerne i området fremover ikke skal regne med, at blive plaget af fluer fra hans stald.

Han er i gang med at sælge de fleste af hestene.

- Jeg har solgt godt tyve, så jeg ind til videre har 13 heste tilbage. Jeg skal ned på at have fem voksne heste og tre føl, men de kommer ikke til at være her. De bliver flyttet, oplyser Allan Hartmann-Jensen og tilføjer, mens han peger på stalden:

- Alt det her skal brækkes ned, og så skal der bygges boliger, men det er altså ikke mig, der skal gøre det.

Annonce

Planer om at flytte

Han er i øvrigt holdt op med at sprøjte mod fluerne, men det har ikke medført en ny flueplage.

- Jeg sprøjtede sidste gang mandag, men stalden er jo forseglet, så der bliver ikke udklækket flere fluer her. Hvis folk stadig er plaget af fluerne, så må de komme fra et andet sted. Det kan være rideskolen, men det ved jeg ikke, siger Allan Hartmann-Jensen, der er træt af at blive hængt ud af naboerne.

- Det føles som en hetz mod mig. Derfor emigrerer jeg også på et tidspunkt, konstaterer han, men han vil ikke sige, hvor han flytter hen.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce