Annonce
Indland

Stak af fra ulykken: Spritbilist i USA dræbte 11-årige Selma fra Middelfart

Screendump fra Fox10 News, der bragte et indslag om ulykken fra Charleston, hvor en 11-årig fynsk pige blev trafikdræbt mandag den 9. juli.

En 11-årig pige fra Middelfart blev mandag ramt af en spritbilist i den amerikanske by Charleston. Pigen døde tirsdag morgen, da lægerne slukkede for respiratoren.

For øjnene af sine forældre og to brødre blev den 11-årige Selma Akgül fra Middelfart mandag ramt af en spritbilist.

Det skete i den amerikanske by Charleston, hvor pigen var på kort visit med sin mor, far og to ældre brødre. Familien skulle, ifølge bekendte til familien, have rejst rundt i USA i tre uger.

Pigen blev i al hast kørt på hospitalet, hvor hun blev lagt i koma. Desværre stod hendes liv ikke til at redde, og tirsdag morgen slukkede lægerne for respiratoren.

Onsdag offentliggjorde amerikanske medier identiteten på hende og bilisten, der dræbte hende. Se indslaget om ulykken fra Fox10 News.

Den 30-årige bilist var, ifølge politiet, netop flygtet fra et andet trafikuheld. Med høj fart kørte han op på fortorvet på Rutledge Avenue i Charleston, hvor han ramte den lille pige. Herefter fortsatte han igennem en park og bragede ind i et træ, hvor bilen brændte sammen.

Da han senere blev testet af politiet, viste det sig, at han var påvirket af alkohol under kørslen. Han er nu fængslet uden mulighed for at blive løsladt mod kaution.

"Det her kunne være undgået og burde aldrig være sket. Havde bilisten ikke ramt et træ, tror jeg ikke, han nogensinde ville være stoppet", sagde politiinspektør Luther Reynolds, ifølge det amerikanske tv-medie Live5News.

Både han og resten af staben ved politiet i Charleston 'væmmes' over et så 'meningsløst' og 'tragisk tab af liv'.

Under et pressemøde udtrykte Luther Reynolds sin store medfølelse til familien.

Annonce

Ingen værre tanke

Byens borgmester John Tecklenbury opfordrede under samme pressemøde folk til at gribe ind, hvis de opdager, at en alkoholpåvirket person er på vej til at sætte sig bag rattet i en bil.

"Vi er nødt til at sætte en stopper for det her, og hvis I ser noget, så skal I gøre noget. Få dem af vejen, red vores børn", bad han, ifølge Fox10 News, og tilføjede:

"Bare tænk, på en hvilken som helst aften kan en bil køre op på et fortov og dræbe et af vores børn. Jeg har ingen værre tanke end tanken om at miste et barn", sagde han.

Den 11-årige Selma Akgül gik på Middelfart Friskole. Avisen har talt med skoleleder Helle Jørgensen, der er meget berørt af ulykken.

Hun ønsker ikke at udtale sig om det videre forløb i forhold til skolens elever, før hun har talt med pigens forældre.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce