Annonce
Odense

Stadsdirektør: Sagen kan ultimativt ende ved en domstol

Stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen bestilte undersøgelsen fra Kromann Reumert til at kortlægge forløbet frem mod underskrivelsen af aftalen. Arbejdet betaler kommunen i øvrigt omkring en halv million kroner for. Foto: Nils Svalebøg

Uenigheden om arena-aftalens lovlighed kan potentielt ende i en voldgift eller at en domstol tager stilling til det, siger stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.

Indsigt

Fordi Jørgen Clausen er stoppet i Odense Kommune kan der af gode grunde ikke være nogle ansættelsesmæssige konsekvenser. Betyder det så, at der ikke bliver nogen konsekvenser som følge af den her sag?

- Vi har et udestående, nemlig spørgsmålet om erstatning. Advokatundersøgelsen anbefaler, at for så vidt der registreres et tab, er der en mulig erstatningsretslig konsekvens. Men vi har ikke i dag registreret et tab. Vi er i dialog med virksomheden om den aftale, der er indgået, og om der er nogen mulighed for enten bagudrettet eller fremadrettet at få gjort den aftale lovlig. Men det er rigtigt, at der ikke er lagt op til nogen personalemæssige konsekvenser. Den kontorchef, der også har fået kritik, bliver, som anbefalet af Kromann Reumert, gjort bekendt med rapportens konklusioner.

Hvad kan det ende ud i, at I fortsat er uenige med Odense Sport & Event om aftalens lovlighed?

- Der er flere udfald. Jeg vil gerne understrege, at vi har historisk set haft et godt samarbejde med Odense Sport & Event. Jeg oplever, at vi professionelt håndterer en helt åbenbar uenighed, at vi vurderer kontrakten forskelligt. Lige nu er vi i dialog for at se, om vi kan finde en forligsmæssig løsning, som begge parter kan være i. Men ultimativt, hvis ikke vi kan finde en løsning ad den vej, så er der principielt to muligheder. Den ene er, at man betaler nogle advokater for at gennemføre en voldgift. En anden mulighed er, at det bliver en domstol, der tager stilling til det.

Hvad vil det i kroner og øre betyde for Odense Kommune? Vil I drive alle penge med renters rente tilbage?

- Det er helt hypotetisk, og det kan jeg ikke vurdere på det her tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Norske salmer på folkemelodier

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];