Annonce
Odense

Stadig opbakning til Viva i byrådet

Socialdemokratiet, Konservative og SF håber stadig, Viva bliver til noget. Det er i hvert fald svaret, når avisen spørger, om tiden er kommet til at droppe tanken om det store shoppingcenter. Radikale er ikke vilde med Viva.

Annonce

Peter Rahbæk Juel, Socialdemokratiet, borgmester

- Vi har som by en interesse i, at det sker noget på det område. Jeg tror stadig på, at Viva og de elementer, der er i Viva, kan være med til at bidrage med noget til byen. Men lige nu er det et teoretisk spørgsmål, så længe de ikke har sat spaden i jorden dernede eller har signaleret, at nu er de klar til at bygge. Vi venter spændt på, hvad ejeren af grunden vil. Når det er sagt, er det ikke nogen hemmelighed, de har haft svært ved at komme igang. Men det kan jo godt være, at noget af det, der presser detailhandlen i midtbyen også er noget af det, der presser Viva. Selvfølgelig er der en grænse for min tålmodighed, men det vigtigste er, at vi holder en god dialog og har et godt samarbejde med dem, der investerer i byen.

Brian Dybro, SF, beskæftigelses- og socialrådmand

- Jeg har ikke læst rapporten, så jeg har brug for at blive klogere på, hvad der bliver lagt til grund for den nye vurdering. Men nej, jeg er ikke nået dertil, hvor jeg siger, at nu opgiver vi opbakningen til Viva. Men vi har været meget tålmodige med Viva, og vi har også sat andre ting i bero, fordi vi har afventet Viva. Jeg må bare sige, at nu er vi ved at være nået dertil, hvor vi ikke kan blive ved med at tage hensyn, når vi laver den øvrige byudvikling.

Søren Windell, Konservative, ældre- og handicaprådmand

Søren Windell er flyttet til Vollsmose.Foto: Michael Nørgaard

- Jeg mener, som jeg tror, mange odenseanere gør, at jeg egentlig bare gerne vil have en afklaring på, om det center kommer eller ej. Det er ejet af et privat selskab, de har retten til at bygge, og der ligger en lokalplan, så de kan bygge, men der sker ikke noget. Det kunne være rart, hvis vi kunne begynde at udvikle det område af byen, så vi får en sammenhængende bymidte. Om Viva er en god idé eller ej? Rapporten fortæller en ting, men det kan jo være, rapporten tager fejl. Vælger de at bygge Viva, så håber jeg, at de både kan få gang i det, men også i Kongensgade, som virkelig trænger til det. Men jeg håber, der kommer en afklaring.

Susanne Crawley Larsen, Radikale, børn- og ungerådmand

- Personligt har jeg aldrig været forelsket i VIVA eller andre butikscentre. De fjerner livet fra gaderne. Det liv der kommer, når man tager hunden med ud at handle, trækker sin cykel gennem gaderne. Nogen sælger "Hus forbi", andre spiller violin eller forsøger at sælge én et avisabonnement. Alt sammen noget, man ikke må i et center.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce