Annonce
Trekantområdet

Stadig mysterium hvorfor vand skule koges: Trefor Vand har de ypperste eksperter til at granske drikkevandssag

Ansatte fra Trefor Vand rykkede ud for at undersøge, hvor årsagen til det pludselige bakteriefund stammede fra. Det viste sig hurtigt, at der kun var tale om en enkelt prøve, der slog voldsomt ud. Derefter var prøverne helt rene og vandet fra Trefor Vand kunne igen nydes direkte fra hanen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Ingen har indtil videre kunne hjæpe Trefor Vand til at finde årsag til, at det to gange på en uge var nødvendigt at bede borgere koge vandet før brug. Først i Kolding og ugen efter i Fredericia. Men jagten på årsagen fortsætter.
Annonce

Fredericia: Mystikken svæver stadig over, hvad der skete forud for, at fredericianerne i juli måtte koge deres drikkevand hen over en weekend. Det skete ugen efter, koldingenserne havde været udsat for præcis det samme.

- Det er en gåde for os, hvad der skete. Vi har siden undersøgt alt, og vi har spurgt de klogeste folk inden or området for at få ideer til, hvad der kunne være sket. Ingen har kunnet pege på noget, som kan forklare det, siger vandforsyningschef Lars Skjerning, Trefor Vand.


Vi vil være sikre på, at det ikke sker igen, og derfor er det vigtigt, at vi finder en forklaring. Vi har derfor også valgt at inddrage de skarpeste eksperter på området fra bl.a. DTU, siger Lars Skjerning.

Vandforsyningschef Lars Skjerning - Trefor Vand


Både i Fredericia og Kolding blev der 18. og 11. juli pludselig målt voldsomme overskridelser af coliforme bakterier. Målingerne var enkeltstående og viste helt ualmindeligt høje overskridelser det ene øjeblik, og derefter viste målingerne fuldstændigt rent vand.

- Det er en situation, som hverken vi eller andre kan forklare. Vi har gennemgået alt vores udstyr, og vores samarbejdspartnere og laboratorium har gjort det samme. Intet kan forklare, hvor forureningen kom fra, siger Lars Skjerning.

Annonce

Giver ikke op

- Er I ikke så vidt, at I må bare må konstatere, at det skete og så komme videre?

- Vi er selvfølgelig videre, men situationen var så usædvanlig, at vi ikke bare kan lade det ligge. Vi vil være sikre på, at det ikke sker igen, og derfor er det vigtigt, at vi finder en forklaring. Vi har derfor også valgt at inddrage de skarpeste eksperter på området fra bl.a. DTU, siger Lars Skjerning.

Det var vand fra Kongsted Vandværk, som pludselig slog ud på coliforme-bakterier. Vandværket blev lukket ned kortvarigt, men kunne to dage senere producere igen.

Alle sten er ifølge Lars Skjerning vendt i sagen, men nu vender man dem en gang til.

- Vi har ikke tænkt os at give op. Vi vil have en forklaring, siger Lars Skjerning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Trods nedgang i industrien hæver fynske Alumeco bundlinjen: Omstrukturering har givet pote

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce