Annonce
Fyn

Stadig i tvivl?: Mød alle partiernes fynske spidskandidater i interviewene her

Efter en lang valgkamp er det blevet dagen, hvor vælgerne med deres kryds skal afgøre, hvem der skal i Folketinget. I den anledning bringer vi her interviews med samtlige 13 partiers fynske spidskandidater.

Inden dagen er omme, har danskerne sat deres kryds og besluttet, hvem der skal i Folketinget de næste fire år.

Er du blandt dem, der stadig er i tvivl? Eller vil du bare have bekræftet din beslutning og have helt ro i maven, inden turen i stemmeboksen kan du her møde de fynske spidskandidater og blive klogere på deres politiske holdninger og visioner.

Annonce
Dan Jørgensen (S) er bekymret for velfærdssamfundet: Vi er ved at formøble arven fra Stauning
Det politiske dyr Rasmus Helveg: Grisene og naturen skal have det bedre
Konservatives fynske børneminister: Vil velfærden men afviser fortsat minimumsnormeringer
Nye Borgerliges fynske spidskandidat: - Forsvaret lider og skal bygges op igen
Riskærs fynske kandidat vil arbejde for Als-Fyn forbindelse: - Den vil tilføre dansk økonomi 15 milliarder kroner
Sådan vil vikaren fra helvede sikre genvalg: Hønge blæser til opgør mod nedslidte tog og mennesker
Liberal Alliances fynske spidskandidat: - Jeg vil sætte folkeskolerne fri
Ny kristen stemme: LA og DF skal ud på et sidespor
Alex Ahrendtsen: - Kulturpolitikken skal genrejse Danmark
Stram Kurs vil deportere de fleste i Vollsmose: - Vi har kun ét hjemland, og det skal vi værne om
Venstre-minister: - Vi har ikke set den sidste udflytning af arbejdspladser
Kampberedt kvinde skal løfte arven efter Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper: Vigtigt, at vi unge går i front
Alternativets fynske spidskandidat: - Tænk, hvis Danmark kunne blive klimaduks
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce