Annonce
forside

Stadig i familien: Bolighuset Søby fylder 60 år

Merete Damholt (tv) og Lise-Lotte Kristensen kan tirsdag fejre rund fødselsdag for Bolighuset Søby. Arkivfoto: Rasmus Henriksen

Søby: Bolighuset i Søby fylder 60 år tirsdag den 29. januar. Det skriver Ærø Turist- og Erhvervsforening i en pressemeddelelse.

Den 29 januar 1959 etablerede Verner og Else Kock Bolighuset. Seks år senere blev de nuværende lokaler på Østerbro bygget - som dog er blevet udvidet flere gange siden, så bolighuset i dag rummer ikke mindre end 1100 kvadratmeter.

I dag drives Bolighuset af datter af stifterparret Lise-Lotte Kristensen, som dermed driver sine forældres livsværk videre, og møbelsnedker Merete Damholt, som kom til Ærø i 1992.

Bolighuset leverer møbler og boliginteriør til hele Ærø og har en sund forretning. Forretningen kom ud af regnskabsåret 2017 med et resultat på 869.000 kroner før skat. Regsnakbet for 2018 er endnu ikke offentliggjort.

Den runde fødselsdag fejres med kaffe og rundstykker fra kl. 09.30 og fortsætter med mundgodt og gode tilbud frem til kl. 20.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce