Annonce
Kerteminde

Stadig for lange sagsbehandlingstider: Du skal vente 81 dage på en byggetilladelse til et enfamiliehus

Jens Gantriis er optimistisk, men ikke tilfreds endnu. Arkivfoto.
Kerteminde Kommune har ikke indfriet deres servicemål for byggesager endnu. Men formand for arbejds- og vækstudvalget, Jens Gantriis (V), er sikker på at nå i mål. Hvornår tør han ikke spå om.

Kerteminde: Det tager i gennemsnit 81,3 dage at behandle byggesager til et enfamiliehuse i Kerteminde Kommune.

I december 2018 lavede kommunen en målsætning om, at det skulle tage 40 dage. Men selvom det tager mere end dobbelt så lang tid som servicemålet, så er der optimisme at spore hos Jens Gantriis (V), der er formand for arbejds- og vækstudvalget.

- Med det personale vi har nu, er jeg sikker på, vi når i mål, siger han.

Om målsætningen indfries inden årsskiftet, vil Jens Gantriis dog ikke spå om.

- Det vil jeg ikke svare ja eller nej til.

Kerteminde Kommune har igen fire medarbejdere, der behandler byggesager efter, at de i en periode kun havde én ansat som følge af fyringer og opsigelser. Og de har også fået ekstra hjælp.

- Vi har en ekstern medarbejder, der arbejder et andet sted, som hjælper os med sagsbehandlingerne. Hvornår vi når målsætningen handler også om hendes faglige niveau.

Annonce

Ikke tilfredsstillende

Kerteminde Kommune har lavet servicemål på byggesagsbehandlinger for enfamiliehuse, erhvervssager, forespørgsler og øvrige sager. Lige nu opfyldes kun målsætningen for forespørgsler, og det er ikke godt nok, siger Jens Gantriis.

- Jeg er ikke tilfreds, før vi når målsætningen. Nogle steder er vi på rette vej. Andre steder halter vi. Det væsentlige er at få bugt med de steder, hvor vi er bagefter.

Selvom kommunen nu igen har fire medarbejdere og en ekstern ansat udefra, lider man stadig under miseren omkring årsskiftet, hvor man fyrede en medarbejder og yderligere to sagde op.

- Vi har ligget højt før, og så ramlede det. Vi var ikke enige i udvalget dengang, og det fik vi heldigvis hurtigt gjort noget ved. Det er dog svært at finde folk, der kan vurdere byggesager. De hænger ikke på træerne, forklarer Jens Gantriis.

Kerteminde Kommunes målsætning er, at behandling af et-familiehuse, forespørgsler og øvrige sager skal behandles indenfor 40 dage, mens erhvervssager skal kunne håndteres indenfor 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce