Annonce
Kerteminde

Stadig for lange sagsbehandlingstider: Du skal vente 81 dage på en byggetilladelse til et enfamiliehus

Jens Gantriis er optimistisk, men ikke tilfreds endnu. Arkivfoto.
Kerteminde Kommune har ikke indfriet deres servicemål for byggesager endnu. Men formand for arbejds- og vækstudvalget, Jens Gantriis (V), er sikker på at nå i mål. Hvornår tør han ikke spå om.
Annonce

Kerteminde: Det tager i gennemsnit 81,3 dage at behandle byggesager til et enfamiliehuse i Kerteminde Kommune.

I december 2018 lavede kommunen en målsætning om, at det skulle tage 40 dage. Men selvom det tager mere end dobbelt så lang tid som servicemålet, så er der optimisme at spore hos Jens Gantriis (V), der er formand for arbejds- og vækstudvalget.

- Med det personale vi har nu, er jeg sikker på, vi når i mål, siger han.

Om målsætningen indfries inden årsskiftet, vil Jens Gantriis dog ikke spå om.

- Det vil jeg ikke svare ja eller nej til.

Kerteminde Kommune har igen fire medarbejdere, der behandler byggesager efter, at de i en periode kun havde én ansat som følge af fyringer og opsigelser. Og de har også fået ekstra hjælp.

- Vi har en ekstern medarbejder, der arbejder et andet sted, som hjælper os med sagsbehandlingerne. Hvornår vi når målsætningen handler også om hendes faglige niveau.

Annonce

Ikke tilfredsstillende

Kerteminde Kommune har lavet servicemål på byggesagsbehandlinger for enfamiliehuse, erhvervssager, forespørgsler og øvrige sager. Lige nu opfyldes kun målsætningen for forespørgsler, og det er ikke godt nok, siger Jens Gantriis.

- Jeg er ikke tilfreds, før vi når målsætningen. Nogle steder er vi på rette vej. Andre steder halter vi. Det væsentlige er at få bugt med de steder, hvor vi er bagefter.

Selvom kommunen nu igen har fire medarbejdere og en ekstern ansat udefra, lider man stadig under miseren omkring årsskiftet, hvor man fyrede en medarbejder og yderligere to sagde op.

- Vi har ligget højt før, og så ramlede det. Vi var ikke enige i udvalget dengang, og det fik vi heldigvis hurtigt gjort noget ved. Det er dog svært at finde folk, der kan vurdere byggesager. De hænger ikke på træerne, forklarer Jens Gantriis.

Kerteminde Kommunes målsætning er, at behandling af et-familiehuse, forespørgsler og øvrige sager skal behandles indenfor 40 dage, mens erhvervssager skal kunne håndteres indenfor 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce