Annonce
112

I god behold: 12-pige blev eftersøgt med drone i nat - nu er hun fundet

Fyns Politi har natten til onsdag eftersøgt den 12-årige Amina med både hunde og og en drone i den sydlige del af Odense, hvor pigen formodes at være søgt hen. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Fyns Politi har natten til onsdag søgt med både hundepatrulje og drone efter den 12-årige Amina, som tirsdag formiddag forsvandt fra Odense Universitetshospital. Ved ottetiden onsdag morgen blev hun fundet, oplyser Fyns Politi på Twitter.

Odense: Den 12-årige Amina, som tirsdag aften blev efterlyst af Fyns Politi, er onsdag morgen kort før klokken otte blevet fundet i god behold. Det oplyser Fyns Politi.

Den 12-årige pige forlod tirsdag formiddag Odense Universitetshospital, og siden har hendes færden været ukendt. Fyns Politi efterlyste tirsdag aften pigen, som ikke vurderedes at kunne klare sig selv af helbredsmæssige årsager.

Natten til onsdag så det ud til, at efterlysningen havde givet resultat.

- Vi har haft en henvendelse i nat, som var konkret. Den gjorde, at vi var ude i Odense Syd, hvor vi ledte med både en hundepatrulje, en almindelig patrulje og en drone. Men desværre uden held, fortalte vagtchef hos Fyns Politi Milan Holck tidligt onsdag morgen.

Politiet skønnede, at hun havde valgt at søge mod den sydlige del af Odense, fordi hun har relationer i den del af byen.

- Men vi tror samtidig ikke, at hun vil vælge at gå ad de store veje, tværtimod vil hun formentlig tage mindre veje og forsøge at gemme sig lidt. Vi er bekymrede for hendes tilstand, sagde vagtchefen hos Fyns Politi tirsdag aften.

Klokken halv ni onsdag morgen oplyste politiet på Twitter, at den 12-årige pige var fundet i god behold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce