Annonce
Kerteminde

Stadig 200 ekstra ledige: Udvalgsformand frygter sagsbehandlere går ned med stress

Jens Gantriis (V) ser indtil videre optimistisk på, at især detailhandlen i Kerteminde Kommune klarer skærene - for endnu har ingen butikker måttet dreje nøglen om. Han understreger dog, at flere - især turisme-relaterede erhverv, selvfølgelig er afhængige af, hvor mange turister det lykkes at få til Kerteminde til sommer. Foto: Michael Bager
Selvom samfundet igen er begyndt at åbne, er antallet af ledige i Kerteminde Kommune uforandret. Udvalgsformand frygter, at kommunens sagsbehandlere ikke klarer den stigende arbejdsmængde.
Annonce

Nordøstfyn: I øjeblikket er der status quo i antal ledige, der er blevet arbejdsløse som følge af corona-krisen i Kerteminde Kommune. Det betyder, at der i øjeblikket er lige i underkanten af 200 ekstra ledige i kommunen end før krisen.

Tallet har ikke ændret sig markant, siden krisen ramte, trods det at samfundet i løbet af de sidste uger har åbnet mere og mere. Det bekymrer formand for arbejdsmarkeds- erhverv og vækstudvalget Jens Gantriis (V):

- Af de 200 nyledige, vi fik ind ad døren, udtrykte 70 procent på daværende tidspunkt, at de forventede, at få deres job igen. Men det er bare ikke sket endnu. Og samfundet er jo åbnet mere og mere, så selvfølgelig er det en bekymring. Så lige nu står vi stadig med omkring 200 borgere, sagsbehandlerne skal servicere ekstra, siger han.

Han fortæller, at de nyledige kommer fra mange forskellige brancher, og at de er alle lige fra salgsdirektører til produktionsmedarbejdere, der har mistet job på grund af krisen.

- Noget af det, der bekymrer mig meget, er desuden, at vi har omkring 560 borgere, som er hjemsendt på hjælpepakker. Hvis de ikke kommer i job, er tallet jo ikke 200, så er det meget højere. Og vi har ikke en jordisk chance for at vide, hvad virksomhederne gør, når de ikke længere får hjælpepakker.

Annonce

Frygter medarbejdere får stress

På udvalgets møde i maj, anbefalede de økonomiudvalget at ansætte flere sagsbehandlere til at servicere de nyledige. Økonomiudvalget bad imidlertid udvalget om at have is i maven og se situationen an.

- Det er tre uger siden nu. Og der kan jeg bare sige, at tallene ikke har udviklet sig positivt på den tid, konstaterer Jens Gantriis.

Ifølge Jens Gantriis havde kommunens sagsbehandlere hver omkring 100 borgere at holde styr på - før corona-krisen, og omkring 40 samtaler om ugen. Med de nyledige får sagsbehandlerne hver især omkring 50 borgere mere i deres portefølje.

- Jeg er lidt bange for, at hvis vi ikke får tilført de her ekstra ressourcer – og det bliver svært at nå i år, kan man sige – så får vi nogle medarbejdere, der går ned med stress.

Sagen skal på dagsordenen igen ved udvalgets ekstraordinære møde den 30. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce