Annonce
Bulldogs

Støtter godt formål: Ishockey i veteranernes tegn

Odense Bulldogs skal forsøge at forlænge striben af hjemmebanesejre til seks i træk, når Sønderjyske gæster VinMedKant Arena fredag aften. Her Bulldogs-spiller Sebastian Ehlers tidligere på sæsonen. Arkivfoto: Michael Bager
Der bliver samlet ind til et godt formål, når Odense Bulldogs tager imod Sønderjyske i Metalligaen fredag aften. Overskuddet fra en trøjeauktion efter kampen går til Veteranhjem Odense.

ISHOCKEY: Livgarden og Odense Bulldogs er gået sammen om et samarbejde til kampen mod Sønderjyske fredag aften i VinMedKant Arena.

Det bliver på ægte nordamerikansk en "Military Appreciation Night" skriver Metalligaen på sin hjemmeside.

Hjemmeholdet spiller i specialdesignede trøjer, der efter kampen skal bortauktioneres til fordel for et godt formål. Overskuddet fra auktionen går således til Veteranhjem Odense.

Samtidig er der gratis adgang til kampen for soldater og veteraner. Før kampen vil et tambourkorps spille på isen, og i forhallen kan man blive klogere på Forsvaret og Livgarden.

Forsvarsminister Trine Bramsen er inviteret til kampen, men har ikke mulighed for at deltage. Hun udtaler dog:

- Jeg håber, at arrangementet giver en masse glæde og samvær. Og selvfølgelig et godt overskud til gavn for veteranerne og deres familier.

Annonce

Spillers initiativ

Det er Bulldogs-spiller og garder Martin Harris Larsen, der har taget initiativ til arrangementet, og forsvarsministeren giver ham rosende ord med på vejen.

- Jeg er stolt over, at vi i Forsvaret har værnepligtige, der gør en ekstra indsats for vores veteraner. Stor ros og tak til garder Martin Harris Larsen, der som professionel ishockeyspiller har set muligheden for at stable et velgørenhedsarrangement som dette på benene til støtte for Veteranhjem Odense, lyder det i en mail til Fyens Stiftstidende.

Tidligere GOG-direktør Arne Buch rådgiver Odense Bulldogs om markedsføring, og han ser det som et fantastisk tiltag og en sympatisk sag.

- Og så er soldater i uniformer noget særligt. Jeg tror, at mange synes, det er en sjov idé, lyder det.

Der er allerede fuldt booket til spisning inden kampen, og Arne Buch forventer også, at endnu flere møder op for at se kampen.

- Vi har ikke været oppe på dette niveau indtil videre i sæsonen, siger han om det forventede tilskuertal.

Lokalopgør

Selvom kampen står i velgørenhedens tegn, må man ikke glemme, at der også er tale om et lokalopgør. For Odense Bulldogs spidser det til, hvis man skal nå top otte og dermed komme med i slutspillet.

Fynboerne kan maksimalt samle 24 point i de resterende otte kampe, såfremt holdet vinder alle, og med 17 point op til Rødovre Mighty Bulls på den sidste slutspilsgivende plads kræver det nok også lidt hjælp fra ligaens andre hold.

Sønderjyske har vundet fire af de fem hidtidige opgør mod Bulldogs i denne sæson og indtager i øjeblikket tredjepladsen i tabellen, så sønderjyderne må ses som favoritter fredag aften.

Bulldogs er ellers kommet godt i gang i det nye år efter et efterår med blot fire sejre. Det er således blevet til seks sejre i de ti kampe i 2020 - blandt andet fem hjemmesejre i træk.

Fynboerne må undvære amerikaneren Sam Povorozniouk, der blev skadet i sidste kamp mod SønderjyskE. Han har fået ophævet kontrakten og er rejst hjem til USA, fordi skaden er værre end først antaget.

Kampen fløjtes i gang 19.30 i VinMedKant Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce