Annonce
Middelfart

Støttekoncert med Kim Larsen-sange i Båring Forsamlingshus

Formanden for støtteforeningen, Ask Nørholm, spiller selv med under koncerten den 7. december i Båring Forsamlingshus. Privatfoto

Tre foreninger går sammen for at hjælpe en ny efterskole og højskole på vej i Båring.

Båring: Bårings to populære musikforeninger HEIM og BAMOK er gået sammen med Foreningen For Opstart af Baaring Efterskole og Højskole om en støttekoncert i Båring Forsamlingshus fredag den 7. december. Det sker i forsøget på at rejse penge til opstart af Baaring Efterskole og Højskole. Bestyrelsen for Båring Forsamlingshus bakker også op og stiller husets lokaler gratis til rådighed for koncerten med afdøde Kim Larsens populære sange.

- Rammerne er sat til en aften fyldt med hygge, god dansk musik og fællesskab, så vi håber selvfølgelig, at rigtig mange møder op og støtter den gode sag, siger formanden for støtteforeningen, Ask Nørholm, der selv spiller med. På scenen får han selskab af Jesper Gade, Olav Vestergaard og Niels Jefsen. Alle musikere er enten lokale eller har anden tilknytning til Båring.

- For de, som ønsker at få ekstra godt gang i festen, vil BAMOK på sin sædvanlige stemningsfulde manér åbne baren for salg af øl og lækre drinks, fortæller Ask Nørholm.

Billetterne koster 190 kroner og kan købes i Dagli´Brugsen i Asperup eller på www.opstartbaaringefterskole.dk - alt overskud går til opstart af Baaring Efterskole og Højskole.

Aftenen vil blive afsluttet med gratis natmad i sikker retrostil: hjemmelavede tarteletter til alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce