Annonce
Læserbrev

Støt detailhandlen i Ørbæk

Debat: Der er lige nu en del debat om, hvilke konsekvenser et storcenter ude på den gamle Lynfrost grund vil have for handelslivet inde i Nyborg bymidte.

Men hvad med centerbyerne, som for eksempel Ørbæk?

Her peger en detailhandelsanalyse fra Cowi på, at et sådan storcenter med dagligvarebutikker vil hente fem procent af omsætningen fra vores dagligvarebutikker i Ørbæk.

Så vil nogen måske sige, fem procent er det nu så slemt?

I de 20 år jeg har boet i Ørbæk er rigtig mange butikker lukket, og der er nu kun få udvalgsvarebutikker tilbage.

De lokale butikker er jo med til at skabe bylivet, også som et social samlingssted. Handelslivet er derfor et vigtigt element i vores dagligdag. Det skaber liv i byen og kan endda have indflydelse på vores huspriser og lige så vigtigt, have betydning for de ældres mulighed for at blive i lokalsamfundet.

Nej fem procent lyder måske ikke af så meget, men det er vigtigt at vi værner om det butiksliv og den detailhandel vi stadig har tilbage i Ørbæk. Til det har vi ikke brug for, at mere omsætning siver ud af vores lokalområde.

Annonce
Et butikscenter på Nyborg Lynfrostgrunden i Nyborg vil også få negative konsekvenser i Ørbæk, skriver Merete Bang, Ørbæk. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce