Annonce
Erhverv

Størst på byggeri: Fynsk succes-koncern solgt

Hansson & Knudsen står bag mange af de store byggerier på Fyn. For nylig har virksomheden blandt andet opført det nye universitetskollegium ved Syddansk Universitet. Arkivfoto.

Fyns største byggevirksomhed, Hansson & Knudsen, er blevet solgt til den børsnoterede byggekoncern Per Aarsleff.

Hansson & Knudsen med hovedsæde i Odense skal i fremtiden være ejet af Aarhus-koncernen Per Aarsleff.

Det fremgår af en meddelelse fra køberen til fondsbørsen.

Odense-firmaet er Fyns største byggevirksomhed og har styrket sin position i de senere år, hvor det er kommet rigtig godt ud af den danske byggekrise.

Det har blandt andet haft mange, store opgaver med renovering af almene boliger - blandt andet i Svendborg, Odense, Fredericia, Aarhus, Aabenraa og Korsør.

I 2014 havde koncernen i gennemsnit 420 ansatte og omsatte for 740 millioner kroner. Overskuddet blev på 33 millioner kroner før skat.

Annonce

Selvstændig enhed

Ifølge Aarsleff fortsætter Hansson & Knudsen som en selvstændig enhed i koncernen. Administrerende direktør Povl Christensen og den øvrige ledelse bliver siddende, og adressen forbliver på Cikorievej i det østlige Odense.

Købet skal godkendes af konkurrencemyndighederne, før det bliver til virkelighed.

Der er ikke oplyst nogen pris for overtagelsen.

Jernbane og kloakker

Aarsleff har været i stor fremgang i de seneste fem år.

Koncernen omsatte i 2013-14 for 8,5 milliarder kroner og fik et overskud på 330 millioner kroner før skat. Før købet af Hansson & Knudsen er der 4.700 ansatte. En tredejdel af aktiviteterne ligger i udlandet.

Virksomheden er mest kendt for entreprenør- og beton-arbejde af al slags, mens de mere afslutteende dele af et byggeri - for eksempel installationer og tømrerarbejde - overlades til andre.

Virksomheden byggede Odins Bro over Odense Kanal og har stået for mange af de omfattende arbejder på den fynske jernbane i det seneste år. Også mange af de store omlægninger af kloakker i blandt andet Odense, er lavet af Aarsleff-folk. Den er også med i opløbet om at bygge letbanen i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce