Annonce
Erhverv

Størst på byggeri: Fynsk succes-koncern solgt

Hansson & Knudsen står bag mange af de store byggerier på Fyn. For nylig har virksomheden blandt andet opført det nye universitetskollegium ved Syddansk Universitet. Arkivfoto.

Fyns største byggevirksomhed, Hansson & Knudsen, er blevet solgt til den børsnoterede byggekoncern Per Aarsleff.

Hansson & Knudsen med hovedsæde i Odense skal i fremtiden være ejet af Aarhus-koncernen Per Aarsleff.

Det fremgår af en meddelelse fra køberen til fondsbørsen.

Odense-firmaet er Fyns største byggevirksomhed og har styrket sin position i de senere år, hvor det er kommet rigtig godt ud af den danske byggekrise.

Det har blandt andet haft mange, store opgaver med renovering af almene boliger - blandt andet i Svendborg, Odense, Fredericia, Aarhus, Aabenraa og Korsør.

I 2014 havde koncernen i gennemsnit 420 ansatte og omsatte for 740 millioner kroner. Overskuddet blev på 33 millioner kroner før skat.

Annonce

Selvstændig enhed

Ifølge Aarsleff fortsætter Hansson & Knudsen som en selvstændig enhed i koncernen. Administrerende direktør Povl Christensen og den øvrige ledelse bliver siddende, og adressen forbliver på Cikorievej i det østlige Odense.

Købet skal godkendes af konkurrencemyndighederne, før det bliver til virkelighed.

Der er ikke oplyst nogen pris for overtagelsen.

Jernbane og kloakker

Aarsleff har været i stor fremgang i de seneste fem år.

Koncernen omsatte i 2013-14 for 8,5 milliarder kroner og fik et overskud på 330 millioner kroner før skat. Før købet af Hansson & Knudsen er der 4.700 ansatte. En tredejdel af aktiviteterne ligger i udlandet.

Virksomheden er mest kendt for entreprenør- og beton-arbejde af al slags, mens de mere afslutteende dele af et byggeri - for eksempel installationer og tømrerarbejde - overlades til andre.

Virksomheden byggede Odins Bro over Odense Kanal og har stået for mange af de omfattende arbejder på den fynske jernbane i det seneste år. Også mange af de store omlægninger af kloakker i blandt andet Odense, er lavet af Aarsleff-folk. Den er også med i opløbet om at bygge letbanen i Odense.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce