Annonce
Kerteminde

Større tryghed til frontpersonalet: Lyn-coronatest på vej til kommunale institutioner

Kasper Ejsing Olesen oplyser, at det især vil være på kommunale institutioner, hvor medarbejderne har kontakt med borgere, at der vil blive foretaget lyntests for covid-19. Arkivfoto: Michael Bager
Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde Kommune, oplyser, at det er Carelink, som har lavet en aftale om at hurtigteste for kommunen.

Nordøstfyn: Fra torsdag er det muligt for landets kommuner at benytte sig af lyntest, som bliver udført af private udbydere. Den mulighed har Kerteminde Kommune allerede grebet ud efter. Tilbuddet om en hurtigtest, hvor svaret lander indenfor 15 minutter, vil blive givet til kommunens medarbejdere i særlig udsatte positioner.

Det fortæller borgmester Kasper Ejsing Olesen (S).

- Det er til medarbejdere i stillinger, hvor de er sammen med borgere. Det er plejecentre, daginstitutioner og på skoler, hvor der er nødpasning. Det er alle de steder, hvor du ikke kan undgå at være sammen med andre.

Han tilføjer, at firmaet selv står for dialogen med eksempelvis daginstitutionen.

- Vi har allerede lavet en aftale med leverandør af det. De har den direkte kontakt til det enkelte sted, så det ikke bliver forsinket af at skulle igennem flere led.

Carelink, som skal hurtigteste i Region Syddanmark fra 1. februar, er også dem, der skal stå for testene i Kerteminde Kommune.


Det her kan være med til at give dem en større sikkerhed og ro i at passe deres arbejde

Kasper Ejsing Olesen


Annonce

Minimerer usikkerheden for personalet

I den kommende periode har leverandøren Carelink ingen minimumskrav for, hvor mange test,  de skal nå ud og foretage, men Kasper Olesen fortæller, at han håber på, at kapaciteten bliver brugt.

- Så mange og så hurtigt som muligt. Så mange, som de nu har mulighed for at komme ud og foretage.

En af de ting, som hurtigtestene kan hjælpe med, er at gøre arbejdet mindre risikobetonet for kommunes medarbejdere, tilføjer Kasper Olesen

- Den usikkerhed, som nogle medarbejdere må gå på arbejde med, fordi de arbejder med mennesker. Usikkerheden, de må have i forhold til deres arbejde, men også for at blive smittet og bringe smitten med hjem. Det her være med til at give dem en større sikkerhed og ro i at passe deres arbejde

Quicktests af personale kan desuden være med til at forhindre smitteudbrud hos hjemmekørende medarbejdere, som hjælper udsatte mennesker i dagligdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce