Annonce
Middelfart

Større tryghed: Forældre og unge ønsker lokale steder at gå i byen

Nogle unge i Fredericia er utrygge ved at tage til andre byer for at feste, ikke mindst på grund af transport. De kunne godt tænke sig en lokal natklub, hvor de kunne feste i stedet for bl.a. at tage til Ghost i Middelfart. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen
Fredericia mangler steder at gå i byen for de unge. Derfor vælger de unge at tage til andre nærliggende byer for at feste og må ofte benytte sig af offentlig transport for at komme frem og tilbage. Det medfører både bekymringer fra unge og forældre.

Fredericia: Unge fredericianere tager til nærliggende byer på grund af manglende natklubber i byen. Temabar og Ghost er nogle af de mest eftertragtede natklubber blandt unge i Trekantområdet og Middelfart. De unge benytter offentlig transport, herunder bl.a. tog og busser.

Dette medfører dog stor usikkerhed blandt fredericianerne, især forældrene, da mange af de unge ikke er i stand til at navigere rundt i de forskellige områder i beruset tilstand. Det har bekymret mange forældre, at de unge har skullet tage toget hjem sent om aftenen.

Her fortæller to forældre til unge fra Fredericia Gymnasium om deres bekymringer i forhold til, at deres børn tager til andre byer for at feste.

Anne-Mette Walsted siger, at "det vil være rarere, hvis det kunne være lokalt, da man kender dem, der er i byen. Der er lokal tilknytning, og det er mere sikkert og nemmere at komme frem og tilbage."

Morten Walsted tilføjer sine tanker om, at de unge tager til andre byer for at feste:

- Det er jeg som far ikke ret vild med; vi ved ikke, hvad de laver, der er ingen, der hjælper dem på vej, og i tilfælde af et uheld er vi ikke i nærheden til at kunne hjælpe.

Annonce

Med unge øjne

”Med unge øjne” er et samarbejde mellem Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad, hvor gymnasieelever i 2.g som led i danskundervisningen skriver artikler, der bringes med jævne mellemrum på frdb.dk og i printudgaven af Fredericia Dagblad.

Lokale natklubber

Forældrene mener, at flere lokale natklubber ville kunne skabe ro for forældrene samt de unge. Forældrene udtrykker, at de ikke er vilde med, at deres børn ikke er i nærheden af dem. De har nemlig ikke mulighed for at gribe ind, i tilfælde af at der opstår konflikter.

Ligeledes er flere fredericianske unge enige i, at det ville være tryggere med en mere central natklub. I et interview med tre elever fra Fredericia Gymnasium udtrykker de deres holdning til det at tage til andre byer for at feste:

- Togene burde have nogle tider for unge, til efter de har festet, da der ikke er nogen sikkerhed. Vi hopper bare ind i toget, og så kører vi. Der er ikke kontrollører, der tjekker op på os, så vi kan sagtens blive fulgt efter, mener Freja Aaris.

Ceyda Bayir påpeger, at "det ville være dejligt at få noget lokalt her i Fredericia, især fordi vi er fri for transport, samt at det bliver meget mere sikkert, da vores forældre også har mulighed for at hente os."

Milena Bak tilslutter sig:

- Der kunne helt klart være bedre sikkerhed, da de fleste ender med at gå eller cykle hjem fra byen, siden der ikke er så mange busser. Ja, jeg synes lidt, vi mangler noget for de unge i Fredericia, ellers er der jo næsten også kun barer i byen for folk over 18.

En ny natklub i Fredericia kunne måske være med til at skabe tryghed for både de unge og voksne. Mange af konsekvenserne vil, ifølge fredericianere, kunne undgås med en ny lokal natklub.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce