Annonce
Middelfart

Større pengebeløb tilbage til rette ejermand: - Fantastisk med ærlige og redelige mennesker

Pengesedler tilbage til rette ejermand eller -kvinde. Illustration: Colourbox

Middelfart: Fyns Politi har siden søndag efterlyst en ejer til et større pengebeløb, der var efterladt i en hæveautomat ved Kvickly i Middelfart.

Mandag middag oplyser Fyns Politi, at man har fundet frem til ejeren.

- Ejermanden har meldt sig selv, og vi er ikke i tvivl om, at det er den pågældende, og den pågældende får udleveret pengene, siger vagtchef Lars Thede.

Han kan ikke oplyse størrelsen på pengebeløbet, som en 61-årig kvinde fandt i hæveautomaten i løbet af søndagen og derefter kontaktede politiet.

Ejermanden har henvendt sig til sin bank, der ifølge vagtchefen har bekræftet, at det er den rette ejermand eller -kvinde.

Lars Thede har ikke yderligere oplysninger om ejermanden eller -kvinden, men han glæder sig over, at pengene er kommet retur til den rette person, og at den 61-årige kontaktede politiet søndag.

- Det er helt fantastisk. Det er dejligt, at der stadig er noget ordentlighed til stede i de her tider, hvor man nogle gange kan efterlyse det. Det er rart, at der er ærlige og redelige mennesker, der har en samvittighed, der byder dem at aflevere det til politiet, konstaterer vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

5 små valgsteder sparet væk

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce