Annonce
Odense

Større hotel med grønnere look på vej: Flertal med S og V siger ja for anden gang

Med en tilføjelse - i forhold til tegningen her - om flere træer og om, at den grønne bevoksning også skal føres ned langs cirka halvdelen af facaden, har et flertal med S og V tirsdag godkendt en planlagt udvidelse af Hotel H.C. Andersen. Illustration: Fra lokalplanen
Byrådets to største partier S og V har tirsdag i By- og Kulturudvalget godkendt planerne for en udvidelse af Hotel H.C. Andersen. Konservative og Enhedslisten stemte igen imod - sagen afgøres endeligt i byrådet.
Annonce

Odense: Efter en rundtur i det politiske system ser det nu ud til, at den planlagte udvidelse af Hotel H.C. Andersen i centrum af Odense er på vej mod godkendelse.

Tirsdag har et flertal i By- og Kulturudvalget bestående af S og V nemlig godkendt planerne. Og det er faktisk anden gang, det sker, da de samme partier allerede 24. november sagde ja til en tidligere udgave af projektet.


Fordi man vælger at pakke en del af bygningen ind i efeu og placere to træer nede foran, så ændrer det ikke vores holdning.

Kristian Guldfeldt (K), medlem af By- og Kulturudvalget


Men i Økonomiudvalget, der fik forelagt hoteludvidelsen 2. december, var der stemning for at give hotellet et grønnere udtryk, og derfor blev sagen sendt tilbage til By- og Kulturforvaltningen.

Her har embedsfolkene justeret lidt på tegningerne, så der blandt andet nu bevares flere træer, foruden at cirka 50 procent af facaden ud mod Hans Mules Gade begrønnes. Og det bliver nu det projekt, der sendes videre til byrådet, som i sidste ende skal godkende planerne.

Annonce

K: For stor og for klodset

Da S og V tilsammen udfør et flertal, ventes byrådsgodkendelsen dog at være en formalitet med mindre der sker noget uventet.

Sagen kort

Et flertal i By- og Kulturudvalget besluttede i august sidste år at fremlægge et forslag til en udvidelse af Hotel H.C. Andersen i otte ugers offentlig.

Til trods for betydelig modstand - både hos flere partier og hos en række aktører i lokalområdet - valgte et flertal i udvalget 24. november at godkende planerne og sende sagen videre i det politiske system.

2. december vendte et flertal i Økonomiudvalget tommelfingeren nedad og sendte sagen retur til By- og Kulturudvalget med et ønske om et mere grønt udtryk.

Nu har et flertal i By- og Kulturudvalget bestående af S og V sagt ja med et par grønne tilretninger.

I sidste ende er det byrådet, der skal træffe beslutning om, hvorvidt planerne skal godkendes eller ej.

Flere partier er ikke desto mindre yderst kritiske omkring den måde, hoteludvidelsen tager sig ud i området. Både Enhedslisten og Konservative har stemt imod i By- og Kulturudvalget ved både den første og den anden behanding, og også SF udtrykte stor skepsis omkring arkitekturen, da sagen var i Økonomiudvalget i starten af december.

- Jeg synes, det er grimt. Størrelsen bliver simpelthen for bombastisk, lød det dengang fra SF's medlem af Økonomiudvalget, rådmand Brian Dybro.

Konservatives medlem af By- og Kulturudvalget Kristian Guldfeldt håber stadig, at stemningen kan nå at skifte, inden sagen skal afgøres i byrådet.

- Jeg håber, at der kan nå at rejse sig en debat, siger han.

De grønne tilføjelser til byggeriet, siden det første gang blev præsenteret for udvalget, får ikke Guldfeldt til at ændre syn på sagen.

- Fordi man vælger at pakke en del af bygningen ind i efeu og placere to træer nede foran, så ændrer det ikke vores holdning, siger han og fastholder, at hoteludvidelsen, som den foreligger, er "for stor, for klodset og skygger alt for meget".

K-politikeren noterer sig, at den lokale arkitekt Paul J. Larsen i Fyens Stiftstidende tirsdag er enig i kritikken af arkitekturen og foreslår at lave et helt andet projekt.

- Det vidner jo om, at ikke blot blandt nogle af de borgere, der har afgivet høringssvar, og på politisk niveau, men sådan set også i fagkundskaben, sidder der folk og og tænker "hvad søren er det for en underlig mastodont", siger Kristian Guldfeldt.

Annonce

V-rådmand: Efterlader grønt indtryk

By- og Kulturrådmand Christoffer Lilleholt afviser dog kritikken af hotelprojektet, som hans parti sammen med S støtter. Lilleholt mener, at det grønne, som er blevet føjet til, siden sagen i november sidst blev godkendt af By- og Kulturudvalget, er en forbedring.

- Det efterlader det grønne indtryk, vi gerne vil skabe af Odense, siger han.

Om det, at den lokale arkitekt Paul J. Larsen tirsdag i Fyens Stiftstidende præsenterer alternative tanker for en mulig hoteludvidelse, siger rådmanden, at det kommer for sent.

- Han burde nok have taget fat i bygherre tidligere. Nu tjener det til inspiration til andre projekter, lyder det fra Christoffer Lilleholt.

Hotel H.C. Andersen er ejet af Jens Belling og Lillebæltgruppen. Fra Belling har det tidligere lydt om kritikken, der er blevet rejst af udvidelsesplanerne:

"Byggeriets arkitektur er afstemt efter forvaltningens ønsker. Om et byggeri er bombastisk eller ikke vil altid været baseret på en individuel subjektiv vurdering."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce