Annonce
Odense

Støjproblemer langs motorvejen er en fælles fynsk sag: Penge kan være på vej

Trafikken på den fynske motorvej E20 går kun én vej, opad. Det betyder også, at støjen fra motorvejen bliver mere og mere generende for dem, der bor tæt på. Hvis Christiansborg-politikerne kan blive, kan der være holdbare løsninger på vej. Arkivfoto: Michael Bager 
Partierne på Christiansborg forhandler i øjeblikket om en mulig udvidelse af motorvejen - og om en løsning på mange af de støjproblemer, der plager beboerne. Både borgmester og rådmand presser på.

Odense: Både borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) er optaget af støjproblemerne for odenseanerne  langs den fynske motorvej. Og her kan der være en løsning på vej i de såkaldte infrastrukturforhandlinger, som i øjeblikket finder sted på Christiansborg.

Som Peter Rahbæk Juel forklarer:

- Hvis man ser på, hvad der ligger på forhandlingsbordet lige nu, er der begrundet håb om, at der kan ske noget. I den sydlige del af Odense omkring Sanderum og Dalum ligger der planer om at udvide E20 til tre spor, og i det projekt er der også sat penge af til at lave støjafskærmning.

Annonce

For Fraugde er problemet - som vi har beskrevet i en selvstændig historie her på siden - at området sammen med det nærliggende Over-Holluf på den anden side af motorvejen ikke er en del af den måske kommende udvidelse af af den fynske motorvej syd om Odense.


Jeg vil hellere have, at de i Fraugde får et ordentligt støjværn, end de får en plantevæg, som tager relativt lidt støj.

Christoffer Lilleholt (V), by- og kulturrådmand


Ikke glemt

Men det betyder ikke, at områderne er glemt, forsikrer både Rahbæk Juel og Lilleholt:

- Jeg har talt med nogle af beboerne i området og også brugt en del krudt på at tale med både transportministeren og forskellige fynske folketingspolitikere omkring sagen. Beboerne er bestemt ikke glemt, men det tager bare lang tid, når vi har med de store statslige infrastruktur-projekter at gøre, forklarer borgmesteren.

- Der ligger imidlertid en ret stor pulje penge på bordet i forhandlingerne, som er afsat til at skulle lave støjdæmpende tiltag i alle dele af landet. Og her håber jeg, vi kan presse på for at få flere støjdæmpende tiltag igennem. Jeg synes, der er grund til at være mere af håbefuld.

Annonce

Fælles fynsk sag

Også Christoffer Lilleholt tror på en snarlig løsning:

- Al udvikling tilsiger, at trafikken på motorvejen kun vil vokse, og derfor skal vi have støjværn langs Odense. Den fynske motorvej er en hovedfærdselsåre i landet og har national interesse. Derfor skal staten kigge på, hvordan man kan sikre de mennesker, der bor op ad motorvejen – præcis som man har gjort det ved Nyborg, hvor motorvejen går igennem.

- Det er en fælles fynsk interesse at kæmpe for det, siger han og betoner, at Venstre er "ekstrem aktiv" for at skaffe flere penge til at bekæmpe støjproblemerne.

En gruppe af beboere i Fraugde har kritiseret kommunen for at glemme sine forpligtelser, så snart det nordøstlige område af byen var blevet udstykket. For eksempel at man ikke har opført et 10 meter bredt plantebælte, der skulle beskytte området lidt mod motorvejsstøj.

Men ifølge Christoffer Lilleholt er det ikke nødvendigvis en løsning, han går ind for:

- Jeg vil hellere have, at de i Fraugde får et ordentligt støjværn, end de får en plantevæg, som tager relativt lidt støj. Vi skal gøre tingene ordentligt og have nogle holdbare løsninger - ellers bliver borgerne ikke tilfredse, siger han.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Sælger overfaldt biografdirektør med kniv: Efter medieomtale dukkede Marilyn Monroe figuren pludselig op

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Kerteminde For abonnenter

Der gik 15 år før folk fik øjnene op for Flemmings opfindelse: Efter ny lov bliver han kimet ned

Odense

Nu har bilisterne lært det: Bøder for 25 millioner har sænket farten på Odense-strækning

Sport For abonnenter

Danskerklubben Brentford kan også have et kommercielt motiv - London-klubben har flere motiver til at hente Christian Eriksen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Konkursen slog grundlæggeren af Munkebo Mikrobryg ud: - Men en dag rejste jeg mig op og gik

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Odense

Fjernvarmekunder kan roligt skrue op for radiatoren: Trods milliardinvestering i CO2-fangst vil Fjernvarme Fyn holde prisen

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Odense

- Det lyder som science fiction, men det er et eventyr: Minister satser på klimaløsning fra Fyn

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kommune vred armen om på erhvervsmand: Betal dummebøde - eller din ejendom går på tvangsauktion

Kerteminde

Så skete det igen: Pludselig fløj der en sten gennem ruden ind til kvindes lejlighed

Annonce