Annonce
Læserbrev

Støjberg. Sagen er så politisk som noget

Annonce

Læserbrev: Folk skal have lov til, at have deres religion, men når islamister begår kvindeundertrykkelse, som at stakkels piger bliver tvunget til at blive gift med en gammel mand, så kan deres ”religion” ikke accepteres. Jeg blev virkeligt rystet, da jeg læste Roya Moores indlæg om, at hun som 16-årig blev gift med en ældre mand, og jeg føler virkelig med hende.

Ja, i Iran, dér blev jeg virkeligt klar over, hvad islamisme er, da jeg var i Teheran i 1981.

Jeg var indenfor mejeribrugseksport, og under shahen var fetaost en vigtig eksportvare til Iran. Det stoppede i 1979, da ayatollahen overtog landet, men i 1981 var der igen muligheder, så jeg var dernede med en kollega for at besøge mulige kunder. Da vi landede var det sædvanlige med told og paskontrol, men når du så skulle ned i ankomsthallen via en rulletrappe, sad der en fra ayatollahens garde – en mand i civil, med en maskinpistol liggende ved siden af sig, som kontrollerede folks tegnebøger, og der var jeg heldig! Jeg rejste meget, og inden jeg tog af sted, gik jeg tegnebogen igennem, bl.a. for at ”rydde op” i udenlandsk valuta, og så kom jeg forbi noget, jeg heldigvis lod blive hjemme. Jeg var kaptajn i Hjemmeværnet og havde et NATO-id-kort, og mon ikke en NATO officer havde været ”interessant” i Iran?

Og så var det frygteligt på gaderne at se alle de stakkels ”indpakkede” kvinder i sort, og var man på en større gade, så stod der ved hver tredje sidegade et par af ”garden” med deres MP, og kontrollerede at tingene foregik, som deres chef ville – horribelt.

Da vi havde søgt visum, var ambassaden åbenbart blevet informeret, for vi fik invitation til en middag, privat hos ambassadøren og hans venlige hustru, for som det lød med et smil, ”Så er det jo rart for os, for en gang skyld at se nogle af vore landsmænd.”

Og vi var også hjemme til frokost eller middag hos fire af vore kunder, for som en af dem sagde: ”Jeg vil gerne have, at min familie for en gang skyld ser nogle mennesker fra den civiliserede del af verden.” Og når vi kom hjem til dem, var deres hustruer og døtre klædt på, som det kunne være vore egne, og husene også som det kunne være her – ikke noget med bedetæpper på væggene, som man i vort tv somme tider så, når de var på besøg i Vollsmose.

Derfor bakker jeg 100 procent op om Inger Støjberg, for det er da blot nogle ”politikere,” der gerne vil i pressen med noget ”vigtigt” som dette, men som for mig er er totalt ligegyldigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce