Annonce
Assens

Støjberg, Heitmann og Steen Andersen til nytårskur i Vissenbjerg

Inger Støjberg fortalte blandt andet om sin vej ind i politik, da hun deltog ved Venstre i Assenskredsens nytårskur. Foto: Christian Nordholt
Inger Støjberg var med som gæst, da Venstres Assenskreds holdt nytårskur i Vissenbjerg. Her fortalte hun blandt andet om sin vej ind i politik. Det samme gjorde Jane Heitmann, der i øvrigt endte med at blive genvalgt som kredsens folketingskandidat.

Vissenbjerg: Jane Heitmann, Inger Støjberg og Søren Steen Andersen var de mest prominente navne, da Venstres Assenskreds holdt nytårskur i Vissenbjerg.

Førstnævnte, der er kredsens folketingskandidat og nuværende medlem af Folketinget, bød stolt velkommen til Inger Støjberg, og lagde ud med at takke de fremmødte medlemmer for 2019.

- Vi har slidt og slæbt. For eksempel har Erik Klindt (byrådsmedlem for Venstre i Assens Kommune, red.) slået verdensrekorden i at dele bolsjer ud på gaden i Assens, lød det fra Jane Heitmann, hvorefter hun gled over i at snakke om Venstres kaotiske start på det nye år.

- I 2020 skal vi tale med én stemme. Det er vigtigt, understregede hun.

Annonce
Inger Støjberg fortalte blandt andet om sin vej ind i politik, da hun deltog ved Venstre i Assenskredsens nytårskur. Foto: Christian Nordholt

Den politiske start

Og så handlede det ellers om, hvordan Jane Heitmann i sin tid kom ind i politik. Det startede, da hun som tilflytter til Faaborg Kommune manglede en vuggestue til børnene og derfor meldte sig ind i Venstre i Faaborg.

- Der gik ikke længe, før jeg blev prikket på skulderen, blev en del af bestyrelsen i Venstre og sidenhen blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i 2005.

I 2009 blev hun valgt som folketingskandidat for Venstre i Assenskredsen, og hun blev stemt ind i Folketinget i 2011.

Den politiske start var også det store emne, da det blev Venstres næstformand og retsordfører Inger Støjbergs tur til at tale.

- Jeg var med til at starte en indsamling på gymnasiet, og kort efter ringede Venstre i Sallingsund og spurgte, om jeg ikke ville stille op til kommunalvalget i 1993. Det takkede jeg nej til, men så ringede Venstre i Viborg Amtsråd. Så jeg fik meldt mig ind i Venstres Ungdom, og så blev jeg ellers valgt ind ved amtsrådsvalget i november 1993.

- Der var jeg så den unge lømmel, der i otte år bare skulle genere den socialdemokratiske amtsborgmester Bent Hansen.

Inger Støjberg nåede derefter både at fortælle om de svære år som beskæftigelsesminister, om den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (som hun i øvrigt mener, er uden sidestykke i Danmark, når det kommer til at læse det politiske billede), og om hvor forfærdelig en periode det har været, mens alting har ramlet i Venstre, inden det blev tid til, at de fremmødte medlemmer kunne stille hende spørgsmål.

En hård nyser

Et medlem ville vide "hvordan vi skaber sammenhold i Venstre". Støjbergs svar lød, at der skal være plads til divergerende holdninger, og at man internt ikke behøver at være hundrede procent enige om alt.

"I Folketinget tænker man københavnsk i de fleste tilfælde. Hvad kan man gøre ved det", spurgte et andet medlem, hvorefter Inger Støjberg svarede:

- Det er der et politisk bud på og et frækt bud på. Det politiske svar er, at vi skal tage det alvorligt. Udligningsordningen bliver en hård nyser, men vi skal både have en stærk hovedstad og en stærk provins. Det frække bud er, at vi har de politikere, vi vælger, så hvis der er for få fra det virkelige liv, handler det om at finde dem og stille dem op.

Efter sin tale modtog Inger Støjberg en lokal gave i form af en æske chokolade fra Summerbird i Assens.

Inger Støjberg fortalte blandt andet om sin vej ind i politik, da hun deltog ved Venstre i Assenskredsens nytårskur. Foto: Christian Nordholt

Store opgaver forude

Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune, brugte lejligheden til at snakke om udligningssystemet.

- Vi skal øve os på at forklare udligningsysstemet og de ting, der skal rettes op på, lød hans opfordring til de andre Venstre-medlemmer.

Borgmesteren og Assens Kommune var for nylig vært for et seminar om udligningssystemet, som mange kommuner ønsker reformeret.

Også Jane Heitmann har store opgaver forude. Hun endte med at blive genvalgt som folketingskandidat for Assenskredsen, og det med stor glæde.

- Jeg glæder mig i dén grad til at fortsætte mit arbejde for Assens og for Fyn. Der venter store opgaver, som regeringen skal holdes op på, blandt andet omkring retfærdig kommunal udligning, udvidelse af E20 og fremtidens lægedækning på Fyn, lød det efterfølgende.

Søren Steen Andersen og Jane Heitmann (tv) var også på "talerstolen" ved Venstre i Assens' nytårskur. Foto: Christian Nordholt
Søren Steen Andersen snakkede blandt andet om kommunal udligning ved nytårskuren. Foto: Christian Nordholt
Inger Støjberg havde tid til at snakke med medlemmerne. Foto: Christian Nordholt
Bethesda Forsamlingshus i Vissenbjerg var fyldt op, da Venstres Assenskreds holdt nytårskur. Foto: Christian Nordholt
Bethesda Forsamlingshus i Vissenbjerg var fyldt op, da Venstres Assenskreds holdt nytårskur. Foto: Christian Nordholt
Inger Støjberg tog sig også tid til at snakke med personalet i Bethesda Forsamlingshus. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Assens

Kyndelmisse på Hjemstavnsgården

Annonce