Annonce
Assens

Støjberg, Heitmann og Steen Andersen til nytårskur i Vissenbjerg

Inger Støjberg fortalte blandt andet om sin vej ind i politik, da hun deltog ved Venstre i Assenskredsens nytårskur. Foto: Christian Nordholt
Inger Støjberg var med som gæst, da Venstres Assenskreds holdt nytårskur i Vissenbjerg. Her fortalte hun blandt andet om sin vej ind i politik. Det samme gjorde Jane Heitmann, der i øvrigt endte med at blive genvalgt som kredsens folketingskandidat.
Annonce

Vissenbjerg: Jane Heitmann, Inger Støjberg og Søren Steen Andersen var de mest prominente navne, da Venstres Assenskreds holdt nytårskur i Vissenbjerg.

Førstnævnte, der er kredsens folketingskandidat og nuværende medlem af Folketinget, bød stolt velkommen til Inger Støjberg, og lagde ud med at takke de fremmødte medlemmer for 2019.

- Vi har slidt og slæbt. For eksempel har Erik Klindt (byrådsmedlem for Venstre i Assens Kommune, red.) slået verdensrekorden i at dele bolsjer ud på gaden i Assens, lød det fra Jane Heitmann, hvorefter hun gled over i at snakke om Venstres kaotiske start på det nye år.

- I 2020 skal vi tale med én stemme. Det er vigtigt, understregede hun.

Inger Støjberg fortalte blandt andet om sin vej ind i politik, da hun deltog ved Venstre i Assenskredsens nytårskur. Foto: Christian Nordholt
Annonce

Den politiske start

Og så handlede det ellers om, hvordan Jane Heitmann i sin tid kom ind i politik. Det startede, da hun som tilflytter til Faaborg Kommune manglede en vuggestue til børnene og derfor meldte sig ind i Venstre i Faaborg.

- Der gik ikke længe, før jeg blev prikket på skulderen, blev en del af bestyrelsen i Venstre og sidenhen blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i 2005.

I 2009 blev hun valgt som folketingskandidat for Venstre i Assenskredsen, og hun blev stemt ind i Folketinget i 2011.

Den politiske start var også det store emne, da det blev Venstres næstformand og retsordfører Inger Støjbergs tur til at tale.

- Jeg var med til at starte en indsamling på gymnasiet, og kort efter ringede Venstre i Sallingsund og spurgte, om jeg ikke ville stille op til kommunalvalget i 1993. Det takkede jeg nej til, men så ringede Venstre i Viborg Amtsråd. Så jeg fik meldt mig ind i Venstres Ungdom, og så blev jeg ellers valgt ind ved amtsrådsvalget i november 1993.

- Der var jeg så den unge lømmel, der i otte år bare skulle genere den socialdemokratiske amtsborgmester Bent Hansen.

Inger Støjberg nåede derefter både at fortælle om de svære år som beskæftigelsesminister, om den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (som hun i øvrigt mener, er uden sidestykke i Danmark, når det kommer til at læse det politiske billede), og om hvor forfærdelig en periode det har været, mens alting har ramlet i Venstre, inden det blev tid til, at de fremmødte medlemmer kunne stille hende spørgsmål.

Annonce

En hård nyser

Et medlem ville vide "hvordan vi skaber sammenhold i Venstre". Støjbergs svar lød, at der skal være plads til divergerende holdninger, og at man internt ikke behøver at være hundrede procent enige om alt.

"I Folketinget tænker man københavnsk i de fleste tilfælde. Hvad kan man gøre ved det", spurgte et andet medlem, hvorefter Inger Støjberg svarede:

- Det er der et politisk bud på og et frækt bud på. Det politiske svar er, at vi skal tage det alvorligt. Udligningsordningen bliver en hård nyser, men vi skal både have en stærk hovedstad og en stærk provins. Det frække bud er, at vi har de politikere, vi vælger, så hvis der er for få fra det virkelige liv, handler det om at finde dem og stille dem op.

Efter sin tale modtog Inger Støjberg en lokal gave i form af en æske chokolade fra Summerbird i Assens.

Inger Støjberg fortalte blandt andet om sin vej ind i politik, da hun deltog ved Venstre i Assenskredsens nytårskur. Foto: Christian Nordholt
Annonce

Store opgaver forude

Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune, brugte lejligheden til at snakke om udligningssystemet.

- Vi skal øve os på at forklare udligningsysstemet og de ting, der skal rettes op på, lød hans opfordring til de andre Venstre-medlemmer.

Borgmesteren og Assens Kommune var for nylig vært for et seminar om udligningssystemet, som mange kommuner ønsker reformeret.

Også Jane Heitmann har store opgaver forude. Hun endte med at blive genvalgt som folketingskandidat for Assenskredsen, og det med stor glæde.

- Jeg glæder mig i dén grad til at fortsætte mit arbejde for Assens og for Fyn. Der venter store opgaver, som regeringen skal holdes op på, blandt andet omkring retfærdig kommunal udligning, udvidelse af E20 og fremtidens lægedækning på Fyn, lød det efterfølgende.

Søren Steen Andersen og Jane Heitmann (tv) var også på "talerstolen" ved Venstre i Assens' nytårskur. Foto: Christian Nordholt
Søren Steen Andersen snakkede blandt andet om kommunal udligning ved nytårskuren. Foto: Christian Nordholt
Inger Støjberg havde tid til at snakke med medlemmerne. Foto: Christian Nordholt
Bethesda Forsamlingshus i Vissenbjerg var fyldt op, da Venstres Assenskreds holdt nytårskur. Foto: Christian Nordholt
Bethesda Forsamlingshus i Vissenbjerg var fyldt op, da Venstres Assenskreds holdt nytårskur. Foto: Christian Nordholt
Inger Støjberg tog sig også tid til at snakke med personalet i Bethesda Forsamlingshus. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce