Annonce
Indland

Støjberg: De skal bo ude i skoven

Tålt ophold skal ikke være tåleligt. Tværtimod, mener udlændingeminister Inger Støjberg (V), der vil stramme reglerne. De 69 personer, der p.t. lever på tålt ophold, skal blandt andet gå med elektronisk fodlænke.

Annonce

Det skal være så "utåleligt som overhovedet muligt" at være på såkaldt tålt ophold i Danmark, mener udlændingeminister Inger Støjberg (V).

Hun indleder torsdag et lynforløb for at stramme reglerne yderligere for personer på tålt ophold og vil blandt andet straffe dem med elektronisk fodlænke. Det skriver Politiken torsdag.

- Det, vi har med at gøre, er krigsforbrydere, voldtægtsmænd og mordere. Det er mennesker, der ikke er ønskede i Danmark og er udvist, men som af den ene eller anden grund ikke kan blive sendt ud af Danmark.

- Så vi må tåle dem i Danmark. Derfor er de på tålt ophold, siger Inger Støjberg til Politiken.

Strammerpakken indebærer, at alle 69 personer på tålt ophold skal flyttes til Kærshovedgård i en midtjysk skov ved Ikast, hvor de får uhyre svært ved at fortsætte deres dagligdag.

Inger Støjberg forklarer, at mange personer på tålt ophold i dag lever et "mere eller mindre normalt familieliv i og omkring København". Med skærpede regler og sanktioner i form af fængselsstraf og fodlænke ønsker hun at spolere deres liv i Danmark.

- Formålet er netop, at personer på tålt ophold ikke skal opretholde et almindeligt familieliv, siger udlændingeministeren.

Allerede i dag forpligter opholds- og meldepligts-reglerne personer på tålt ophold til som hovedregel at overnatte på indkvarteringsstedet og melde sig daglig hos det stedlige politi.

Men strafferammen for at overtræde pligterne skærpes. Elektronisk fodlænke skal som noget nyt indgå som en del af denne straf. Ifølge Støjberg handler det om at give folk på tålt ophold en hård tilværelse.

Sidste år kaldte Folketingets Ombudsmand de gældende regler for personer på tålt ophold for "belastende og begrænsende".

Adspurgt til Ombudsmandens kritik og den nye stramning siger Støjberg til Politiken, at forslaget ligger inden for rammerne af konventionerne.

- Men vi går klart til grænsen af konventionerne, siger hun til Politiken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce