Annonce
Debat

Stærkt fynsk samarbejde sikrer fynsk infrastruktur

Forsvarsminister Trine Bramsen fylder 40 år 26. marts 2021.

Læserbrev: De seneste år har vi kæmpet for en udvidelse af E20 den fynske motorvej. Vi har råbt Christiansborg op for at få bedre støjsikring til gavn for beboerne omkring motorvejen. Og vi har kæmpet for den kollektive transport. Det hårde benarbejde for fynboerne bærer nu frugt. I regeringens nye udspil for fremtidens infrastruktur er Fyn i den grad prioriteret.


Nu bliver der gjort noget ved den tilsandede 14 km strækning syd om Odense.


De utallige kødannelser på den fynske motorvej syd om Odense skal der gøres noget ved. Behovet har været der længe. Og nu bliver der gjort noget ved den tilsandede 14 km strækning syd om Odense. Udvidelsen vil både aflaste trafikken lokalt, lette trængslen og ikke mindst forbedre trafiksikkerheden. Samtidig gøres en massiv indsats for at dæmpe støjen omkring motorvejen. En støj der er til stor gene for beboerne i området. Konkret foreslår regeringen, at der opsættes 4 km støjafskærmning, og at de eksisterende støjvolde forhøjes med 2 m. Den nye asfalt på strækningen vil som en ekstra tilføjelse både blive støjreducerende og mere klimavenlig end den hidtil kendte.

Også den kollektive transport på Fyn prioriteres i den nye plan. Flere og bedre togforbindelser skal sikre, at der er et stærkt og godt supplement til privatbilismen. At de fynske ønsker til styrket infrastruktur er medtaget i den nye plan er ikke en selvfølge. Det kræver politisk benarbejde og ikke mindst samarbejde at blive hørt i forhandlinger, hvor alle landsdele kæmper for hver deres prioritering. Den fælles stemme, som vi på Fyn har talt med, har været afgørende for det gode resultat. Og ikke mindst for at vi på Fyn kan fastholde den positive udvikling med at skabe og fastholde arbejdspladser og gøre det attraktivt for nye familier at flytte til vores fantastiske ø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

coronavirus

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Annonce