Annonce
Odense

Stærk mand: Den fynske kampvogn nappede sølv

Morten Lund blev nummer to til Danmarks Stærkeste Mand lørdag i Odense Idrætshal, hvor han blandt andet løftede sin egen vægt, som er 135 kilo. Foto: Klaus Knakkergaard

28-årige Morten Lund sikrede sig en andenplads ved sin første Danmarks Stærkeste Mand-konkurrence lørdag i Odense Idrætshal. Det sikrer ham deltagelse ved en international konkurrence i USA til marts.

Odense: - Jeg har aldrig været så øm før. Jeg kunne næsten ikke stå på benene, da jeg hoppede ud af sengen i morges. Jeg var øm fra nakken og hele vejen ud i hælene, siger Morten Lund.

Man forstår hvorfor, når man tager i betragtning, hvordan han pressede sin 135 kilo tunge krop lørdag aften til Danmarks Stærkeste Mand. Morten Lund havde spået, at han kunne vinde sølv. Mikkel Leicht, der vandt guld, er stadig for stor en mundfuld.

- Han er satanedme dygtig. Han er så overbevisende og brølstærk, at man ikke fatter det. Han vandt samtlige discipliner, og selv om han ser lidt rund ud, kan jeg love for, at han er en stor muskel. Det vilde er, at han er enormt smidig modsat flere af os andre, fordi han har trænet målrettet til stærk mands-konkurrencer i 10 år. Han kan nærmest gå i spagat, hvilket er ret usædvanligt, når man også kan løfte 260 kilo i bænkpres, siger Morten Lund.

Selv om han tabte, nød han stemningen i Odense Idrætshal.

- Det var fantastisk at opleve 1000-1200 mennesker gå helt amok. Jeg havde hele min familie, kærestens familie, kolleger, træningskammerater og min lillebrors kolleger med på tilskuer-pladserne. Det blev virkelig råbt igennem, og det var sgu sjovt at stå i spotlyset og mærke opbakningen, siger Morten Lund.

Morten Lund blev nummer to til Danmarks Stærkeste Mand lørdag i Odense Idrætshal, hvor han blandt andet løftede sin egen vægt, som er 135 kilo. Foto: Robert Wengler

Den fynske deltager har tænkt sig at lægge sig i selen for at give Mikkel Leicht kamp til stregen de kommende år.

- Jeg har trods alt kun trænet til denne sportsgren et års tid. Så når jeg får mere erfaring, håber jeg da, at jeg kan puste ham lidt i nakken. Min teknik bliver bedre og bedre, og så skal jeg også have bedre styr på mine kostvaner. Jeg indtager lidt for meget usund mad, som ikke er godt for kroppen, når den skal arbejde så hårdt. Jeg er helt sikker på, at bedre og mere planlagte kostvaner kan forbedre mine resultater, siger Morten Lund.

I disciplinen stenløft og loading race, hvor man løfter lastbildæk eller olietønder, er han meget tæt på at kunne hamle op med danmarksmesteren.

- Jeg kan ikke slå Mikkel endnu. Men hvis jeg virkelig strammer mig an, tror jeg, at jeg kan true ham i et par discipliner. Jeg har en fordel i et par grebsøvelser, fordi jeg har større hænder end ham. Det giver en fordel, når man skal løfte stænger, siger Morten Lund.

Nu ser han frem til en del af præmien, der er en tur til Ohio til "Arnold Classic"-konkurrencen.

- Det er helt vildt. Da jeg begyndte for et år siden, havde jeg ikke regnet med, at jeg skulle til en international konkurrence, hvor verdenseliten deltager. Det er en kæmpe gulerod og motivationsfaktor de kommende måneder, siger Morten Lund, der har tænkt sig at restituere resten af dagen i sofaen.

Næste konkurrence er til december, hvor han deltager i "Target Power Challenge" i København.

- Det handler i høj grad om at få noget erfaring og blive bedre til at præstere under tidskrav og foran et publikum. Det er også godt at få forfinet teknikken i de forskellige øvelser, fordi det er to forskellige verdener at træne i et motionscenter for sig selv i forhold til i en hal foran et stort publikum. Jeg skal træne i at have styr på nerverne, siger Morten Lund.

Annonce
OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-Midtfyns billigste hus er over 100 år gammelt: - Alt ved huset skal laves

Sport

Middelfart i nød: Jagter desperat målmand

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Podcast

Lyt til "Danmark fortæller": Uffes sidste rejse: En ven i nøden 3:3

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kæresteparret Elin og Jann har købt Faaborg-Midtfyns billigste hus: - Tanken er, at vi skal blive gamle i huset

Fyn

Se videoen: Hej, her kommer jeg - Hubot kører med blodprøver på OUH

Annonce