Annonce
Odense

Stærk mand: Den fynske kampvogn nappede sølv

Morten Lund blev nummer to til Danmarks Stærkeste Mand lørdag i Odense Idrætshal, hvor han blandt andet løftede sin egen vægt, som er 135 kilo. Foto: Klaus Knakkergaard

28-årige Morten Lund sikrede sig en andenplads ved sin første Danmarks Stærkeste Mand-konkurrence lørdag i Odense Idrætshal. Det sikrer ham deltagelse ved en international konkurrence i USA til marts.

Annonce

Odense: - Jeg har aldrig været så øm før. Jeg kunne næsten ikke stå på benene, da jeg hoppede ud af sengen i morges. Jeg var øm fra nakken og hele vejen ud i hælene, siger Morten Lund.

Man forstår hvorfor, når man tager i betragtning, hvordan han pressede sin 135 kilo tunge krop lørdag aften til Danmarks Stærkeste Mand. Morten Lund havde spået, at han kunne vinde sølv. Mikkel Leicht, der vandt guld, er stadig for stor en mundfuld.

- Han er satanedme dygtig. Han er så overbevisende og brølstærk, at man ikke fatter det. Han vandt samtlige discipliner, og selv om han ser lidt rund ud, kan jeg love for, at han er en stor muskel. Det vilde er, at han er enormt smidig modsat flere af os andre, fordi han har trænet målrettet til stærk mands-konkurrencer i 10 år. Han kan nærmest gå i spagat, hvilket er ret usædvanligt, når man også kan løfte 260 kilo i bænkpres, siger Morten Lund.

Selv om han tabte, nød han stemningen i Odense Idrætshal.

- Det var fantastisk at opleve 1000-1200 mennesker gå helt amok. Jeg havde hele min familie, kærestens familie, kolleger, træningskammerater og min lillebrors kolleger med på tilskuer-pladserne. Det blev virkelig råbt igennem, og det var sgu sjovt at stå i spotlyset og mærke opbakningen, siger Morten Lund.

Morten Lund blev nummer to til Danmarks Stærkeste Mand lørdag i Odense Idrætshal, hvor han blandt andet løftede sin egen vægt, som er 135 kilo. Foto: Robert Wengler

Den fynske deltager har tænkt sig at lægge sig i selen for at give Mikkel Leicht kamp til stregen de kommende år.

- Jeg har trods alt kun trænet til denne sportsgren et års tid. Så når jeg får mere erfaring, håber jeg da, at jeg kan puste ham lidt i nakken. Min teknik bliver bedre og bedre, og så skal jeg også have bedre styr på mine kostvaner. Jeg indtager lidt for meget usund mad, som ikke er godt for kroppen, når den skal arbejde så hårdt. Jeg er helt sikker på, at bedre og mere planlagte kostvaner kan forbedre mine resultater, siger Morten Lund.

I disciplinen stenløft og loading race, hvor man løfter lastbildæk eller olietønder, er han meget tæt på at kunne hamle op med danmarksmesteren.

- Jeg kan ikke slå Mikkel endnu. Men hvis jeg virkelig strammer mig an, tror jeg, at jeg kan true ham i et par discipliner. Jeg har en fordel i et par grebsøvelser, fordi jeg har større hænder end ham. Det giver en fordel, når man skal løfte stænger, siger Morten Lund.

Nu ser han frem til en del af præmien, der er en tur til Ohio til "Arnold Classic"-konkurrencen.

- Det er helt vildt. Da jeg begyndte for et år siden, havde jeg ikke regnet med, at jeg skulle til en international konkurrence, hvor verdenseliten deltager. Det er en kæmpe gulerod og motivationsfaktor de kommende måneder, siger Morten Lund, der har tænkt sig at restituere resten af dagen i sofaen.

Næste konkurrence er til december, hvor han deltager i "Target Power Challenge" i København.

- Det handler i høj grad om at få noget erfaring og blive bedre til at præstere under tidskrav og foran et publikum. Det er også godt at få forfinet teknikken i de forskellige øvelser, fordi det er to forskellige verdener at træne i et motionscenter for sig selv i forhold til i en hal foran et stort publikum. Jeg skal træne i at have styr på nerverne, siger Morten Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce