Annonce
Fyn

Lige nu: Kraftig vind over flere broer - vindfølsomme køretøjer frarådes på Storebælt

Tirsdag morgen fraråder Sund & Bælt at køre over Storebæltsbroen i vindfølsomme køretøjer. Den kraftige vind ventes ifølge DMI at lægge sig i løbet af formiddagen. Arkivfoto: Michael Bager.

Fyn: Det er en våd og blæsende tirsdag, som fynboerne er vågnet til, og særligt for trafikanter, som skal over Storebælt eller Lillebælt, kan morgenen give en udfordring.

Sund & Bælt fraråder kørsel over Storebæltsbroen med vindfølsomme køretøjer. Der har siden klokken halv et natten til tirsdag været en hastighedsbegrænsning på broen på 80 km/t. Der ventes normal kørsel på broen klokken 10.

På Lillebælt er der ingen restriktioner for kørslen, men Vejdirektoratet oplyser, at der er kraftig vind over den Ny Lillebæltsbro. Vinden og vindstødene, som ifølge DMI kan nå op på 18 m/s, forventes at tage af i løbet af formiddagen.

Vejdirektoratet oplyste klokken 6.20, at trafikanter på broen i retning mod Fyn skulle være opmærksomme på en træpalle, som var tabt i den midterste vognbane. Pallen er nu blevet fjernet.

Også på Langelandsbroen advarer Vejdirektoratet om kraftig vind, som ventes at aftage i løbet af eftermiddagen.

Morgenens regnvejr ser ud til at fortsætte frem til omkring middagstid, hvorefter der ifølge DMI er chance for et enkelt glimt af solen på en dag, som ellers vil være overskyet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce