Annonce
Erhverv

Stål-succes: Brug for flere kvadratmeter

Michael Nielsen og René Pedersen startede NP-Stål midt i den økonomiske krise. Det har dog ikke lagt en dæmper på antallet af ordrer, og makkerparret udvider nu antallet af kvadratmeter.

NP-Stål i Ringe fordobler antallet af kvadratmeter

eRinge: Siden makkerparret René Pedersen og Michael Nielsen sprang ud som selvstændige med NP-stål for fem år siden, har pilen peget op for firmaet, der er leveringsdygtig i jernkonstruktioner.

I løbet af årene er antallet af ansatte vokset til 14, og fem års jubilæet blev fejret med en udvidelse af tilholdsstedet i Ringes industrikvarter.

- Vi voksede simpelthen ud af vores lokaler. Vi havde ikke nok kontorplads, og når alle de ansatte var her, kunne de ikke være i kantinen, forklarer René Pedersen, som nu melder om en fordobling af pladsen.

Det er den tilstødende lagerhal og kontorlokaler, som nu også er lejet. De blev ledige, da Mark & Storm rykkede i større lokaler.

Fremgangen får dog ikke de to indehavere til at tænke større tanker om firmaet. Da de startede, var ønsket på sigt at beskæftige seks til otte mand.

- Vi skal ikke være større nu. Vi vil gerne have fingeren på pulsen i virksomheden, men det er jo svært at spå om fremtiden, fastslår René Pedersen.

- Vi har ansat en værkfører, som styrer produktionen. Det er i øvrigt den første mand, vi ansatte. En kanon dygtig fyr, men ved de større ting, der vil vi stadig selv være med, siger René Pedersen.

Firmaet leverer stålkonstruktioner rundt om i hele landet, men også lokale projekter har firmaet gavn af.

Blandt andet har René Pedersen og Michael Nielsen leveret produkter til ombygningen af Nordagerskolen i Ringe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce