Annonce
Læserbrev

Stå ved dine meninger - selv om det koster

Læserbrev: Et meget spændende indlæg i Fyens Stiftstidende den 19. juli fra redaktionschef Peter Hagmund, hvor han citerer gamle Molière. Jeg fristes provokatorisk til at sige: kan man blive redaktionschef, hvis man selv efterlever det?

Men som PH siger, man skal stå oprejst i modvind med sine meningers mod og med sin selvfølelse i behold, ellers hører man op med at være menneske. Jeg kan sige, her i mit sene efterår af mit liv, at det så sandelig har sin pris at stå ved sine meningers mod. De fleste virksomhedsejere ved jo godt, at hvis alle stryger ham ned af ryggen og bekræfter ham i alt, ja så sker der ikke meget udvikling i den virksomhed.

Når man selv oplever i en forening, at der er et medlem, som omgås sandheden lemfældigt i en kreativ bogføring, så er det jo ikke sådan, at de andre medlemmer synes, at det er godt arbejde, når vedkommende får en fængselsdom. Nej, så er det, det var ham, der fik hende/ham ned at ligge. Man bliver ligefrem taget til foragt, fordi man beskytter det samfund, man selv er en del af.

Eller i en anden forening, hvor man bestemt ikke ønsker, at der kommer flere end de sædvanlige fem-seks stykker til den årlige generalforsamling, og man i sin bedste vilje foreslår, at vi kunne jo sende en sms til medlemmerne, så vi få lidt mere dynamik i foreningen, men så siger foreningsledelsen, at det går ikke, for så bryder deres telefonnet sammen i en krisesituation.

Ønsker man at være medlem af denne forening? Nej, vel? Det har store omkostninger at være ved sine meningers mod. Jeg vil ligefrem påstå, at det er grundlæggende, at vi står ved vores meningers mod, ellers skrider hele vores demokrati, banen bliver åbnet for diktatorer og personer med dysfunktionel personlighedsstruktur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce