Annonce
Læserbrev

Stå ved dine meninger - selv om det koster

Læserbrev: Et meget spændende indlæg i Fyens Stiftstidende den 19. juli fra redaktionschef Peter Hagmund, hvor han citerer gamle Molière. Jeg fristes provokatorisk til at sige: kan man blive redaktionschef, hvis man selv efterlever det?

Men som PH siger, man skal stå oprejst i modvind med sine meningers mod og med sin selvfølelse i behold, ellers hører man op med at være menneske. Jeg kan sige, her i mit sene efterår af mit liv, at det så sandelig har sin pris at stå ved sine meningers mod. De fleste virksomhedsejere ved jo godt, at hvis alle stryger ham ned af ryggen og bekræfter ham i alt, ja så sker der ikke meget udvikling i den virksomhed.

Når man selv oplever i en forening, at der er et medlem, som omgås sandheden lemfældigt i en kreativ bogføring, så er det jo ikke sådan, at de andre medlemmer synes, at det er godt arbejde, når vedkommende får en fængselsdom. Nej, så er det, det var ham, der fik hende/ham ned at ligge. Man bliver ligefrem taget til foragt, fordi man beskytter det samfund, man selv er en del af.

Eller i en anden forening, hvor man bestemt ikke ønsker, at der kommer flere end de sædvanlige fem-seks stykker til den årlige generalforsamling, og man i sin bedste vilje foreslår, at vi kunne jo sende en sms til medlemmerne, så vi få lidt mere dynamik i foreningen, men så siger foreningsledelsen, at det går ikke, for så bryder deres telefonnet sammen i en krisesituation.

Ønsker man at være medlem af denne forening? Nej, vel? Det har store omkostninger at være ved sine meningers mod. Jeg vil ligefrem påstå, at det er grundlæggende, at vi står ved vores meningers mod, ellers skrider hele vores demokrati, banen bliver åbnet for diktatorer og personer med dysfunktionel personlighedsstruktur.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Bøderegn til robot-entusiaster

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce