Annonce
Kultur

Stå op og vrik med rumpetten: Store koncerter flyttes til Bülows Kaserne og vokser

Jacob Dinesens koncert i Fredericia lørdag 19. juni flyttes, så der bliver plads til næsten dobbelt så mange publikummer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Plads til næsten dobbelt så mange ved de to koncerter i næste uge.

Fredericia: Plads til langt flere mennesker og langt mere begejstring. Og tilladelse til at stå op, synge med og vrikke med rumpetten.

Det er nogle af de nye muligheder, Tøjhuset står med efter seneste lettelse i coronarestriktionerne. Og de muligheder skal udnyttes så snart som muligt - nemlig allerede i næste uge, hvor der er planlagt koncerter med Jacob Dinesen og Folkeklubben henholdsvis fredag 18. juni og lørdag 19. juni.

- Vi flytter koncerterne fra Tøjhusets baggård til gården på den gamle Bülows Kaserne, siger spillestedsleder Sune Rasmussen.

Annonce

Det betyder blandt andet, at der er plads til næsten dobbelt så mange publikummer under den åbne, blå sommerhimmel.

- Og nu må folk også gerne stå op og synge og danse, siger Sune Rasmussen, som glæder sig over at kunne byde indenfor for et publikum, der næsten ligner de gode, gamle dage.

- Vi sørger for, at man både kan stå og sidde. Der er frit valg, siger han og tilføjer, at koncerterne oprindeligt blev udbudt til salg som stå op-koncerter, men det var inden coronaens ankomst.

Der skal vises coronapas ved indgangen. Der er ikke krav om mundbind.

Udskudt to gange

Koncerterne skulle oprindeligt have været afviklet i sommeren 2020. Men så kom coronaen, og den første udskydelse til sensommeren viste sig utilstrækkelig.

- Nu er restriktionerne ændret, så vi kan gøre det her - men dog under visse betingelser, siger Sune Rasmussen.


Vi er meget glade for, at det her kan lade sig gøre. Nu kan mange flere komme til koncerterne.

Sune Rasmussen, Tøjhuset


Det betyder blandt andet, at publikum i kasernegården deles op i to sektioner a hver max 500 mennesker. Og hver sektion skal have egen indgang, egen bar og egne toiletter.

- Det er der plads til i kasernegården - ikke i Tøjhusets baggård. Derfor griber vi denne mulighed, siger Sune Rasmussen.

Han glæder sig til også at arrangere koncerter i Tøjhusgården igen, og på sigt er der ingen tvivl om, at hans hovedfokus vil være på Tøjhuset og Tøjhusets egen gård.

Også Folkeklubbens koncert på fredag 18. juni flyttes fra Tøjhusets baggård til gården på den gamle Bülows Kaserne. Foto: Jesper Sunesen / Aller Foto & Video
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Middelfart For abonnenter

Claus servicerer folk med mad og musik og tør drømme om mere: - Kunne det ikke være et fedt sted at lave en byfest?

Annonce