Annonce
Odense

SSP skifter strategi: Ny indsats skal bryde fødekæde til banderne

En lille gruppe unge i Odense er præget af en negativ gadekultur og har mange sigtelser for vold, trusler og røverier. Nogle af dem har forbindelse til den hårde kerne af kriminelle bandemedlemmer, fortæller SSP-leder Tommy Holst. Nu vil SSP prøve at stoppe fødekæden til banderne ved at arbejde med en yngre målgruppe. Arkivfoto: Bjarne Lüthcke, Scanpix Ritzau
SSP Odense vil prøve med en ny tilgang for at stoppe fødekæden til de kriminelle bander. Her vil man tage fat i helt unge og arbejde med den gruppedynamik, der ellers holder dem sammen.

Størstedelen af bandemedlemmer i Odense er typisk unge mennesker. De bliver aktive omkring 17-18-års alderen og er ude af det igen, når de er blevet 23 år.

For at prøve at bryde den udvikling vil SSP Odense ændre sin strategi til arbejdet med de unge. Fokus bliver fremover at bryde fødekæden til banderne fremfor at arbejde med hardcore unge. Og derfor vil man arbejde med en gruppe af endnu yngre mennesker:

- Når vi ser på de unge, er der en lille gruppe, som er ganske belastede og har mange sigtelser for mere hård og personfarlig kriminalitet som eksempelvis vold, trusler og røverier. Her ser vi en vis sammenhæng til den hårde kerne af kriminelle bandemedlemmer. Det går ikke så godt for dem på flere områder, og deres omgangskreds er præget af en negativ gadekultur. Vi kender dem ret godt, og de er ofte kendetegnet ved, at man kan have gode snakke med dem en til en, men lige så snart de kommer tilbage til gruppen, er der noget, som trækker negativt i dem. Her er vi nået så langt, vi kan med de normale indsatser, siger leder af SSP Odense, Tommy Holst.

Derfor vil SSP Odense fremover i højere grad prøve at arbejde med gruppedynamikkerne. Og selv om det er en enorm vanskelig opgave at gå til - et langt sejt træk, som Tommy Holst kalder strategien.

Annonce

Pres har gjort en forskel

Det forhold, at Black Army har opløst sig selv, har imidlertid ikke gjort det forebyggende arbejde lettere. For hvornår er en ung med i et fællesskab, som vurderes at være en bande?

- Det har vi ikke mulighed for at vurdere i det offentlige system, og derfor er vi afhængige af politiets meldinger, siger Tommy Holst.

- Så lige nu afventer vi, hvordan politiet vurderer, at vi bedst monitorerer de unge, der er i randgruppen til bandemiljøet. Men vores vurdering er, at det massive kommunale pres på banderne har gjort en positiv forskel, særlig i forhold til randgrupperne. Der er ganske vist stadig en tydelig og hård kerne, som vi tidligere kaldte Black Army, men vi har set et fald i antallet af personer, som udgør fødekæden til banderne. Det skyldes også den skærpede lovgivning, hvor det nu koster mere at blive dømt for bandekriminalitet end tidligere, vurderer Tommy Holst.

De umulige bliver også påvirket

Han påpeger dog, at ikke alt forebyggende arbejde er spildt, selv om det ikke gav et resultat i første omgang:

- Vi sår nogle frø, hver gang vi kommer ud - også hos personer, som ellers er helt umulige at nå. Men fordi vi har haft en dialog med dem tidligere, har det sat gang i en refleksion. Og når der sker noget i deres liv, hvor de har brug for en forandring, kommer nogle af dem tilbage og spørger: Kan du ikke sige lidt mere om det, du fortalte dengang?, fortæller Tommy Holst.

- Vi har heldigvis hele tiden sager med unge mennesker fra indsatser, hvor første udbytte ikke var succesfuld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce