x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

SSP-koordinator efter ny unge-ballade i Ringe: - Vi tager det meget alvorligt

Ifølge SSP-koordinator Kim Aas Christensen er der stort fokus på at få skabt tryghed hos både unge og andre borgere. Arkivfoto
Mandagens ballade blandt unge i Ringe, som endte med en sigtelse for vold, kommer i kølvandet på længere tids uro med unge i byen. Det er problemer, som der er fokus på, siger ungdomsskolens SSP-koordinator.

Ringe: - Vi tager det meget alvorligt. For det er vores unge, og det er unge, der går i vores skoler, og det skal vi selvfølgelig være med til at løse med alle de resurser, som vi har.

Sådan lyder det fra ungdomsskolens SSP-koordinator i Faaborg-Midtfyn Kommune, Kim Aas Christensen. Som andre i den verden er han også godt bekendt med mandagens ballade ved boldbanerne og ungdomsklubben i Ringe, hvor en 15-årig pige blev sigtet for vold, efter at have sprøjtet peberspray i øjnene på en jævnaldrende.

- Vi har haft et netværksmøde, og der har vi bedt politiet om at patruljere mere i Ringe, og det vil politiet gøre. Der er også vagter, som kommer forbi, forklarer Kim Aas Christensen.

Voldsepisoden er kulminationen på en længere periode med hærværk, uro og ballade i Ringe. I efteråret blev biblioteket lukket om aftenen efter unges ophold på stedet. Her blev der holdt fest med alkohol, begået hærværk og personale og brugere blev chikaneret. Ved sygehuset blev en større mur væltet i forbindelse med unges ophold på stedet, inde i idrætshallen blev der kørt på knallert, jernalderlegepladsen ved Ringe Sø blev udsat for hærværk og afbrænding, og der er også begået hærværk på Nordagerskolen.

- Fra SSP’s side har vi gjort Ringe og primært området omkring biblioteket, ungdomsklubben og boldbanerne til et hot spot. Det betyder, at vi har fat i de unge og også de involverede i områderne – idrætscentret, klubben og foreningerne - for at få løst det her, siger Kim Aas Christensen, der også er socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen og formand for udvalget Opvækst og Læring.

Annonce

Utrygt for mange

Boldbanerne og området ved ungdomsklubben er, naturligt nok, blevet stedet, hvor mange unge samles. Men det har også medført en vis utryghed.

- Klubben har en aktiv rolle i det forstået på den måde, at det foregår deroppe, hvor den ligger. Er det inde i klubben, er det vores ansvar og er det uden for, skal vi sammen finde ud af, hvad vi gør for at få stoppet den her uro. Derfor skal vi også være behjælpelig med at løse det her sammen med SSP, pointerer Kim Aas Christensen.

- Vi bruger alle de resurser, vi kan, for det er noget, der påvirker rigtig mange borgere. Jeg har også fået opkald fra ældre borgere, der er utrygge ved at gå forbi på stien. Det skal vi ikke have, det skal være trygt for alle.

Han understreger i samme ombæring, at det er et fåtal af de unge, som laver ballade.

- Vi har nogen, der kommer fra Årslev, og der er ikke nogen hemmelighed, at vi også har en del fra Nordfyn, som af forskellige årsager kommer herned. Det er vi i dialog med andre i SSP-ledelsen om, for der er navne, der går igen i flere kommuner, siger Kim Aas Christensen.

- Lige nu er det Ringe, som er udsat for det her, og vi har haft det i Faaborg tidligere. Det skal vi have løst og ikke bare at skubbe det videre til et andet sted. Nu skal vi lige have løst den konkrete uro, og så skal vi have set på det, siger SSP-koordinatoren, der selv nævner nye aktivitets- og væresteder til de unge som en mulige løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce