Annonce
Middelfart

SSP kæmper med "brandslukning": Sådan bliver ekstra 0,4 mio. kr. til unge-indsats fordelt

SSP søsatte sidste år blandt andet en opsøgende indsats overfor unge, der udøvede hærværk mod biblioteket i Nørre Aaby udenfor åbningstiden. Det er mere af den slags arbejde - plus forebyggelse - som SSP forventer at lave mere af med de ekstra midler. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Nordvestfyn: SSP har de sidste par år fået mere travlt med unge, der mødes i grupper forskellige steder, og som udvikler en "uheldig adfærd".

Det har eksempelvis været omkring biblioteket og andre steder i Nørre Aaby, omkring banegården i Middelfart og senest på Kulturøen i Middelfart.

Arbejdet bærer i øjeblikket præg af "brandslukning", skitserer en sagsfremstilling, som flere politiske udvalg i sidste uge blev præsenteret for.

Politikerne skulle tage stilling til, hvordan 0,4 millioner kroner, der på budgettet for 2020 blev afsat til en ekstra indsats overfor unge, skulle fordeles.

Og politikerne valgte at følge indstillingen fra forvaltningen om at tildele midlerne til SSP, der dermed kan opgradere med en projektmedarbejder til holdet, der i dag består af en opsøgende medarbejder samt en SSP-konsulent.

Ungdomsskoleleder, Birgitte Dyrbye Jensen, der er ansvarlig for SSP-indsatsen, forklarer, hvad de 0,4 millioner kroner konkret skal gå til.

1) Fokus på Kulturøen

SSP-medarbejderne har i noget tid haft kikkerten rettet mod Kulturøen, hvor unge helt ned til 10-12 år hænger ud.

De unge kan have en tendens til at forsamle sig i større grupper, hvor man ikke tager hensyn til de øvrige gæster, og det kan ende ud i ballade og svineri.

Der foregår ikke nødvendigvis noget kriminelt, men Birgitte Dyrbye Jensen fortæller, at nogle brugere af Kulturøen oplever det som utrygt.

SSP har allerede sat ind med en opsøgende indsats, og målet er, at flere kræfter betyder, at man kan udvikle et projekt med biblioteket og biografen, så de unge kan opholde sig på "en god måde".

2) Mere opsøgende arbejde

SSP bruger i dag en del kræfter på det forebyggende arbejde - eksempelvis i skoleklasserne.

SSP ønsker i højere grad at kunne sætte en medarbejder ind, hvis det brænder på et sted i kommunen, hvor der kan skabes relationer til unge, som ellers kan være svære at nå ind til.

Desuden skal en ny SSP-medarbejder kunne udvikle nye metoder, der er tilpasset den situation, der opstår. En udvidelse af åbningstiderne i ungdomsklubberne kan også komme i spil efter behov.

3) Unge misbrugere i søgelyset

SSP forventer med de ekstra midler at kunne gøre en større indsats overfor unge, der er på vej ud i misbrug - ved eksempelvis at øge samarbejdet med Rusmiddelcentret om enkelte unge.

- Det kan være, at vi opdager, at nogle unge ryger lidt for meget hash, og så kan vi tage fat i de faglige kompetencer på området. Vi er ikke ude på at opfinde den dybe tallerken, men vi skal have mere af det, vi ved, der virker, understreger Birgitte Dyrbye Jensen, der i det hele taget nævner, at en ny projektmedarbejder skal kunne tænke i nye metoder til at løse aktuelle udfordringer med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Kerteminde For abonnenter

Cengiz genoplivede 28-årig efter knivstikkeri i Munkebo: Nu er offeret død

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce