Annonce
Sydfyn

SSP har længe kendt til balladen i Bagergade: - Vigtigt at naboerne ringer til politiet

SSP-Konsulent Marianne Grønbech tager med projektleder for Manage and Build, Henrik Strynø, med ned i det gamle Børnely. Finder hun ikke ud af, hvem de unge er, så skal naboerne anmelde de unge hver gang. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
SSP samarbejder med ejerne om at få løst balladen på Bagergade 28. Den har de kendt til længe, men før de kan tage hånd om problemet, skal de vide, hvem de unge i huset er. Derfor tager SSP med projektlederen ud til huset, og anbefaler naboerne at ringe til politiet, hvis de ser nogen.

Svendborg: Unge festglade mennesker i Svendborg bryder ind og laver hærværk i den gamle Børnely-bygning på Bagergade 28. Sidste uge blev der tilmed kastet et toilet ud fra tredje sal.

Skole, Socialsektor og Politisamarbejdet (SSP) i Svendborg Kommune vil rigtigt gerne tage dialogen med de unge og deres forældre, men det kræver, at de ved, hvem der er på spil, siger SSP-konsulent Marianne Grønbech.

- Som SSP-konsulent skal vi forebygge kriminalitet ved samtale, hvorimod politiet kan gribe ind med anholdelser og sigtelser. Det er derfor vigtigt, at naboer til bygningen i Bagergade, ringer til politiet, hvis de hører larm, eller ser unge i gang med at lave hærværk, lyder meldingen fra SSP-konsulenten og fortsætter.

Annonce

- Vi har længe været opmærksomme på det, der sker i Bagergade, og vi går forbi på forskellige tidspunkter på dagen og om aftenen i et forsøg på at få dialog. Det er dog vigtigt at understrege, at det er politiet, der tager sig af hærværk.

SSP får en såkaldt "individliste" fra politiet, når unge i byen er blevet fanget af politiet. Med navnene i hånden er der større mulighed for kontakt til de unge og deres forældre for SSP.


Jeg har lige haft telefonmøde med SSP. Vi har planer om at gå ned og se, om vi kan finde nogle af de her unge mennesker og snakke med dem.

Henrik Strynø Christensen, projektleder hos Manage and Build


SSP og bygningsejerne samarbejder

Marianne Grønbech understreger desuden, at SSP er opmærksomme på de unge i bybilledet. Ser de dem i gang med ballade, så forsøger de at tage en snak med dem om det.

- Ser det ud som om, de er i gang med noget ufornuftigt, prøver vi at tale med dem, om hvordan man kan opføre sig fornuftigt i byrummet. De unge ved godt, at vi er nogen, som de kan tale med, hvilket de ofte gerne vil, tilføjer hun.

Det gør de nu også i samarbejde med ejerene af bygningen, Manage and Build.

Det fortæller projektleder hos ejerfirmaet, Henrik Strynø Christensen.

- Jeg har lige haft telefonmøde med SSP. Vi har planer om at gå ned og se, om vi kan finde nogle af de her unge mennesker og snakke med dem. Hun (Marianne Grønbech, red) kender dem formentlig, fortæller projektlederen.

Henrik Strynø Christensen fortæller desuden, at han arbejder på at finde et vagtfirma, som kan opsætte overvågning og holde "permanent" vagt.

- Men gang i den er der i hvert fald, afslutter projektlederen.

Der skal bygges boliger i det gamle Børnely i Bagergade i Svendborg, men lige nu hærges bygningen af unge festglade mennesker. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Nordfyn For abonnenter

Charlotte har fået nok: - Jeg er overhovedet ikke sart, jeg er bare træt af gaderæs i Bogense

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Faaborg-Midtfyn

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

78-årig kvinde reddet ud af brændende lejlighed: Personalet handlede snarrådigt

Odense For abonnenter

Hans Jørgen fra Odense lavede sabotage med sine fætre fra Churchill Klubben: Endte for en tysk krigsret og mistede livet

Middelfart

Campingvogn stod i flammer, så nabovognene smeltede: - Folk skyndte sig at tømme dem for gasflasker og sikre stedet

Annonce