Annonce
Assens

SSP ærgrer sig over mulig lukning af juniorklub: Børnene kan ende i det forkerte selskab

Jesper Jensen er SSP-koordinator i Assens Kommune, og han mener, at det er rigtig ærgerligt, hvis juniorklubberne ikke længere er der til at støtte det forebyggende arbejde blandt børn og unge. Arkivfoto: Laust Jordal
Juniorklubberne kan spille en stor rolle, når det gælder det forebyggende arbejde med børn og unge, mener SSP-koordinator i Assens Kommune.
Annonce

Når børnene på Haarby skole går ud af 3. klasse, kan de ikke længere gå i skolens sfo. Derfor er det næste tilbud Haarby Juniorklub, hvor de kan gå fra 4. til 6. klasse.

Men på grund af et faldende antal medlemmer er juniorklubben i fare for at lukke. Og hvis klubben lukker, så er næste tilbud til børnene ungdomsskolen, som de kan starte i, når de rammer 7. klasse.

Og dét er ærgerligt, mener Jesper Jensen, der SSP-koordinator (Skole, socialforvaltning og politi) i Assens Kommune.

- Jeg ser altid en fordel ved, at der er nogle officielle klubber, som er med til at hjælpe de unge. Jo færre klubber og foreninger vi har, jo mere vil de unge hænge ud andre steder.

- Så er det, at de unge kommer til at hænge ud offentlige steder og de forkerte steder, som vi har haft problemer med i foråret og tidligere. Og på den måde er det rigtig ærgerligt, hvis vi ikke har de klubber, siger han.

Annonce

Klubben forebygger

Lillian Hansen, der er daglig leder af juniorklubben i Haarby, mener, at klubben er med til at ruste børnene til en god ungdom uden alt for mange problemer.

- De, der går i klub, fortæller ting hernede, som de ikke nødvendigvis har fortalt til deres forældre. Vi tager fat i de ting, hvor vi mener, at der skal rettes ind. Og så taler vi med dem om, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert, siger lederen, der har stået i spidsen for klubben i otte år.


Jeg ser altid en fordel ved, at der er nogle officielle klubber, som er med til at hjælpe de unge. Jo færre klubber og foreninger vi har, jo mere vil de unge hænge ud andre steder.

Jesper Jensen, SSP-koordinator i Assens Kommune


Også Jesper Jensen mener, at juniorklubberne kan være med til at lave et vigtigt forebyggende arbejde.

- Så længe man er i en klub, hvor man er sammen med jævnaldrende, så laver man de ting, som er gode at lave i den alder.

- Men hvis man ikke har en klub med jævnaldrende, så er der en større risiko for, at man kommer til at hænge ud med nogen, som er ældre end en selv. Og så kan man ende med at lave ting, som ikke er gode for ens alder. Derfor er der noget forebyggende i juniorklubberne, siger Jesper Jensen.

Annonce

Muligt samarbejde

Han fortæller, at SSP har et fast samarbejde med ungdomsskolerne- og klubberne, men sådan et samarbejde ikke eksisterer med juniorklubberne lige nu. Men det skal der måske laves om på.

- Det kunne være interessant at have det (et samarbejde, red.) med juniorklubberne. Jo tidligere, vi kan komme ind, jo mere forebyggende arbejde, kan vi lave.

- Det ville også give os mulighed for at forebygge hurtigere og tidligere, hvis vi ser nogle ting, der skal hjælpes med, siger Jesper Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce