Annonce
Udland

Sri Lankas omstridte premierminister mister parlamentets tillid

Tilhængere af Sri Lankas afsatte premierminister, Ranil Wickremesinghe, demonstrerede tirsdag foran landets højesteret i byen Colombo. De kræver, at den lovgivende forsamling bliver genindsat.

Parlamentet i Sri Lanka har ikke tillid til den nyindsatte, kontroversielle premierminister Mahinda Rajapaksa.

Sri Lankas regering med den nyudnævnte premierminister Mahinda Rajapaksa i spidsen har onsdag tabt en tillidsafstemning i landets parlament.

Afstemningen kan betyde, at premierministeren, der blev indsat i sidste måned, bliver nødt til at trække sig. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Tre af de største partier i Sri Lanka anmodede mandag landets højesteret om at genindsætte den lovgivende forsamling. Den suspenderede præsident Maithripala Sirisena 27. oktober.

Sri Lanka har siden slutningen af oktober været i en alvorlig politisk krise, efter at landets præsident fyrede premierminister Ranil Wickremesinghe og hans regering.

De tre partier havde før krisen tilsammen det absolutte flertal i parlamentet. De kalder opløsningen af parlamentet for ulovligt politisk spil, skriver nyhedsbureauet AFP.

Præsidenten har indsat sin egen kontroversielle kandidat til posten som premierminister, Mahinda Rajapakse.

Han er tidligere regeringschef og blev berygtet under offensiven mod tamilske oprørere, der frem til 2011 kostede titusinder af civile livet.

Rajapakse er siden blevet beskyldt af FN og internationale organisationer for krigsforbrydelser.

Samtidig med fyringen af den tidligere premierminister valgte præsidenten at suspendere parlamentet frem til 16. november. Tilsyneladende for at samle et flertal bag sin nyindsatte premierminister.

Fredag i sidste uge blev det kriseramte parlament midlertidig genindkaldt. Her måtte Rajapakse erkende, at han ikke kunne samle et flertal bag sig til at danne regering.

Blot få minutter efter meldingen besluttede præsident Maithripala Sirisena at udskrive valg, som skal afholdes 5. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce