Annonce
Sydfyn

Spyttede på Paludan: Stram Kurs-lederens besøg i Svendborg endte med to anholdelser

Tordag dukkede partilederen for Stram Kurs, Rasmus Paludan, op i Svendborg under svær politibevogtning, og i forbindelse med sammenstimlingen af mennesker blev to personer anholdt; den ene for at spytte på Rasmus Paludan. Arkivfoto: Martin Ravn

Svendborg: Torsdag sidst på dagen dukkede den omstridte partileder for Stram Kurs, Rasmus Paludan, pludselig op i Svendborg under svær politibevogtning.

Han indfandt sig på torvet i Svendborg, hvor både sympatisører og modstandere dukkede op og stod tæt omkring partilederen.

I forbindelse med Rasmus Paludans besøg i Svendborg blev to personer anholdt, oplyser Charlotte Nyborg, der er kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi.

- To personer blev anholdt. Jeg kan kun sige ganske lidt om det. Den ene blev anholdt klokken 20.30, og den anden blev anholdt klokken 21.25. Den ene af dem blev anholdt efter overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og vedkommende er blevet løsladt igen, siger hun og fortsætter:

- Den anden, som blev anholdt klokken 21.25, blev anholdt og sigtet for vold, fordi han spyttede på Rasmus Paludan, siger hun og afviser at kunne oplyse mere i sagen. /anwni

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce