Annonce
Bagsiden

Spruttende spas i cykelløbets skygge

Tidligere borgmester Erik Christensen og hans usynlige valgkamp er af Bæltsprutten blevet genskabt som et træls brætspil. Illustration fra Bæltsprutten 2019
Satirehæftet Bæltsprutten er i år domineret af udgravninger og et større fransk cykelløb, som får mål i byen.
Annonce

Anmeldelse: Under nedrivning af en trappe til første sal af den langvarigt lukkede Centralcafeen fandt lokale håndværkere et helt intakt og velbevaret selskab af gamle stamkunder. Blandt andre lokalkendte politikere og mediefolk fra Nyborg. De var noget indtørrede og støvede, men da de blev fyldt op med øl, fungerede de igen.

Dén nyhed - og mange, mange andre - kan man muntre sig over i årets udgave af det lokale satiriske årsskrift Bæltsprutten, der - som navnet antyder - fortrinsvis gør sig lystig over folk og fæ i den eneste fynske købstad, der er forbundet med Sjælland via en bro.

Forsiden, der slår temaet an for årets bæltsprutte. Redaktionens lumre og sladdervorne medlemmer kan i øvrigt skimtes øverst til højre. Illustration: Kresten Ivar Rasmussen
Annonce

For dem der følger med

I det hele taget fylder udgravninger meget i årets sprutte, som har erfaret, at byens nyeste borgprojekt er udgravningen af den gamle rockerborg på Langelandsvej.

Bæltsprutten produceres af de muntre kvinder og mænd i Nyborg Journalistklub under slagordet "Intet er for stort, og især intet er for småt, når det gælder muligheden for en glad vittighed eller en slap pointe".

Men så slappe er de nu ikke hele vejen igennem, selv om det hjælper gevaldigt på forståelsen, hvis man har fulgt med i Nyborgs politiske liv det seneste års tid.

Annonce

Klimabrevkassen

Et nyt element i år er Bæltspruttens klimabrevkasse bestyret af byrådsmedlem Søren Svendsen (V), som af en læser bliver spurgt, hvordan han selv går foran med at begrænse sit klimaaftryk. Svar: Jeg kører i en stor firhjulstrækker og har en motorbåd på størrelse med en mindre færge. Det er et godt sted at starte, hvis man sidenhen skal finde lidt CO2, man kan skære ned på.

En række af lokale pinger udstilles i vellignende karikaturer af spruttens faste tegner, Kresten Ivar Rasmussen, ikke mindst på forsiden, der præges af årets altdominerende samtaleemne: At Nyborg skal være målby i Tour de France 2022.

Tour de France-forbindelsesofficer Tue Kempf er en af de mange kendte nyborgensere, der bliver karrikeret. Illustration: Kresten Ivar Rasmussen
Annonce

Skrål med borgmesteren

En let og munter sang om bogmester Muhs og cykelløbet på melodien "Du må få min sofacykel ..." er lige til at skråle med på, når tourkaravanen rammer bæltbyen:

Du må få min plads ved siden af Prudhomme

Ham der styrer Tour de France fra sin waggon

Når de rammer avenuen

Der ved Lidl midt i byen

Må du få min plads ved siden af Prudhomme

I det hele taget kan virkelig meget af Bæltspruttens indhold synges i muntert selskab på populære melodier.

For eksempel "Tag mig med til dit drømmeslot" om slotsherre Erland Porsmoses visioner skrevet over Kim Larsens sang om Joanna.

Og så kan det hele i øvrigt være lige meget, konstaterer Bæltspruttens redaktion i en elegant gendigtning af TV2-sangen "Det er samfundets skyld", for i virkeligheden stammer alle Nyborgs ulykker fra Odense. Det er letbanens skyld. Ja, det er altsammen dens skyld ... det er svært ikke at synge med, når man læser den tekst.

Annonce

Om hæftet

"Bæltsprutten 2019", udgivet af Nyborg Journalistklub. 38 sider. Pris: 79,95 kroner. Fås i førende østfynske boghandler.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce