Annonce
Indland

Sprognævnets direktør vil ikke til Bogense: Men overraskende mange vil gerne have hendes job

Sabine Kirchmeier fra Dansk Sprognævn fortalte til Cafe Stiften i Bogense om det danske sprog - og om sprognævnets flytning til Bogense. Hun flytter ikke selv med, og en ny direktør skal findes. Foto: Nils Svalebøg

Når Dansk Sprognævn flytter til Bogense, kan der vælges mellem 12 ansøgere til direktørposten. Det er bekræftet efter ansøgningsfristen udløb mandag aften.

Bogense: Det har affødt megen kritik, at staten har valgt at flytte Dansk Sprognævn fra København til Bogense. Og efter beslutningen har en tredjedel af de ansatte sagt "nej tak" til at flytte med - heriblandt den siddende direktør, Sabine Kirchmeier.

Men efter stillingen til den nye direktørpost er blevet slået op, har 12 personer har søgt topjobbet i Bogense.

- Nu kender jeg hverken sammensætningen eller kvaliteten af ansøgerne, men jeg er glad - og overrasket - over, at tallet er så højt, medgiver Frans Gregersen fra Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet til Berlingske.

Han var en af de sprogforskere, der startede med at kritisere flytningen.

Annonce

Dansk Sprognævn er en statslig forskningsinstitution under Kulturministeriet. Det beskæftiger en direktør, 11 videnskabelige medarbejdere, administration, studentermedhjælpere og Ph.d.-studerende.

Flytningen af sprognævnet blev annonceret i begyndelsen af året og er en del af den større omlægning af statslige arbejdspladser kaldet "Danmark i Balance".

- Vi ved jo, at der er mange kvalificerede folk uden for hovedstaden, så det er kun glædeligt, at så mange har søgt. I hovedstaden og hos DJØF forsøger man jo bare at forsvare sine interesser, og så opfinder man en masse nyheder om, at det ikke kan lade sig gøre at flytte Dansk Sprognævn.

- Jeg kan bare sige, at sagen om den store svindler, Britta Nielsen, blev opdaget af en kontoransat i Nyborg Kommune, så der er masser af dygtige folk rundt omkring, siger Dansk Folkepartis fynske kulturordfører, Alex Ahrendtsen, til Berlingske.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce