Annonce
Bagsiden

Sprogkampen raser på Fyn

Kampen mod overflødige bogstaver er sat ind i Bogense. Foto: Leo Jensen
Nye billeder antyder overset kulturkrig på fynsk grund - og endnu mere overset vandkulturhus.
Annonce

Onse/Bogense: Bagsiden har flere gange - med et glimt i øjet - annonceret, at med flytningen af Dansk Sprognævn fra København til Bogense, har man også flyttet lingualmedianen - altså den sproglinje nullinje, som rigsdansk retter sig ind efter. Hvilket vil medføre, at fynsk bliver  rigsdansk.

Derfor undrer det Leo Jensen, Bogense, at sprognævnet tilsyneladende har rettet et angreb mod noget af det fynskeste, vi har: De utidige s'er. Vi kender det utidige s fra gode fynske ord som campingsvogn, telefonspæl eller fobolskamp.

Leo Jensen mener dog, der snarere er tale om forfald i omgangen med det danske sprog, og vi sender bagsidekrus for hans skarpe skud fra Bogense/Sprogense.

Annonce

Sprogligt modangreb

Angrebet på de utidige s'er har tilsyneladende ført til et sprogligt modangreb lige midt i Odense. På facaden af Odense Banegård Center.


Angrebet på de utidige s'er har tilsyneladende ført til et sprogligt modangreb lige midt i Odense

Fra artiklen


Dejligt, at den store bygning kan bruges som vandkulturhus. Foto: Bagsidedrengene

Set her fra Bagsidens hjørnekontor på den modsatte side af Banegårdspladsen, ligner det et kraftigt signal om at respektere en af grundpillerne i fynsk dialekt, som vi kender fra kampråbet i den lokale fodboldklub: "Der er ikke noget d i alfabetet - O-o-onse Bolklub!"

Ved at slukke seks lysbogstaver på facaden, har banegårdscentrets sprogofficer i hvert fald skabt en iøjnefaldende rigsfynsk reklame for, at her ligger byens nye svømmehal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Annonce