Annonce
Indland

Sprogdoktoren indstillet til Årets Fynbo

Anders W. Berthelsen er blevet indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris. Læs her, hvordan du kan indstille din egen kandidat.

Fyens Stiftstidendes sprogdoktor, Anders W. Berthelsen, er blevet indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris, Årets Fynbo.

Sprogdoktoren er indstillet af læser Torben Pedersen, der blandt andet fremhæver, at Anders W. Berthelsen igennem mange år har kæmpet for at bevare det gamle, fynske sprog.

- Han holder foredrag om og skriver ligeledes en masse bøger om emnet, det er meget værdifuldt for vores efterkommere. Han brænder ligeledes for Odenses ve og vel som et travlt medlem af byrådet. Et af hans hjertebørn er omdannelsen af den gamle papirfabrik til boliger og erhverv, og hans største drøm er at udvide den eksisterende Odense Åsti, så Dalum-Hjallese kommer til at hænge sammen med Engen og Odense by, skriver Torben Pedersen blandt andet i sin indstilling.

Årets Fynbo, der uddeles til januar, skal gå til et menneske, der "på positiv vis har gjort sig bemærket ved at yde en indsats til gavn for Fyn eller for den omgivende verden", som der står i fundatsen.

Også ildsjælen Hans Peter Skov Hansen er blevet indstillet til hædersprisen. Indstiller Jens Jakobsen beskriver i sin indstilling, at Hans Peter Skov Hansen i sommer travede det halve af Fyn rundt for at samle midler til mennesker i nød:

- Hans tilgang til de svage og den lyst, han har til at hjælpe mennesker i nød, er simpelthen så prisværdig. Hans arbejde med at hjælpe er jo ikke en engangsforestilling - det er hans liv. Fyn har brug for at få folk som Hans frem på scenekanten, og jeg håber med denne indstilling, at fortællingen om denne personlighed kommer frem, skriver han.

Blandt de andre indstillede kandidater til Årets Fynbo er manden bag Odense Ser Rødt, Niller Madsen, revydirektør Lars Arvad, musikeren Ras Bolding og tidligere professor Bent Jensen.

Du kan indstille din egen kandidat ved at maile din begrundelse til aaretsfynbo@fyens.dk - eller ved at følge linket i denne artikel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce