Annonce
Nyborg

Spritbillist havde promille på 2,44

Arkivfoto: Tommy Kofoed/Scanpix.

Nyborg: I denne tid er der flere spritbillister på de danske veje end normalt. Det er en uheldig konsekvens af julefrokosternes højsæson.

Om det lige præcis er en julefrokost, som en 61-årig kvinde fra Kalundborg havde været til, da hun i søndags blev anholdt for spirituskørsel på den Fynske Motorvej tæt på Nyborg klokken 20.19, vides ikke.

Til gengæld ved vi, at kvindens kørsel blev tippet til politiet, da hun kørte på det sidste stykke af Storebæltsbroen i retning af Fyn. To minutter efter anmeldelsen stoppede politiet kvindens bil, og rigtigt nok så lugtede hun kraftigt af alkohol, da hun steg ud.

Alligevel kom det nok som overraskelse, hvor meget kvinden egentlig havde drukket. Hendes alkometertest viste en promille på 2.44, hvilket er så højt, at der er risiko for, man mister bevidstheden.

Kvindens bil blev beslaglagt.

Hvad er straffen?

Straffen for spirituskørsel afhænger af promillen, og hvor mange gange man er blevet taget for det før. For en førstegangsovertrædelse med en promille over to straffes man således:


  • Du får frakendt kørekortet ubetinget i minimum 3 år. Herefter skal du enten køre med alkolås i to år, eller du må vente yderligere to år med at generhverve kørekortet.
  • Du får 20 dages betinget fængsel.
  • Du får en bøde, der cirka svarer til en netto månedsløn.
  • Din bil kan blive konfiskeret.
  • Du skal gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik), inden du kan generhverve kørekortet. Kurset varer 12 timer fordelt på fire lektioner à tre timer, og det koster 3200 kroner.
  • For at generhverve dit kørekort, skal du skal bestå en kontrollerende køreprøve (både teori- og køreprøve).

Oplysningerne er taget fra Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce