Annonce
Fyn

Spring i antal indlagte: 95 ligger på landets hospitaler med corona

Der blev taget 53.885 siden seneste opdatering. Her ses et testcenter i Gellerup i Århus. I alt er der taget 3.554.377 prøver af 2.270.273 danskere. Arkivfoto: Flemming Krogh
Antallet af indlagte med corona er steget en del fra onsdag til torsdag, men det er dog stadig langt under forårets tal. På Fyn er det lige nu Kerteminde Kommune, der er hårdest ramt af smitten.
Annonce

Fyn: Nu har Fyn igen fået en mørk plet på Statens Serum Institut coronakort, hvilket indikerer en incidens på over 50. Incidensen defineres her som antal smittetilfælde de seneste syv dage per 100.000 indbyggere.

Det er Kerteminde Kommune, der med 16 smittetilfælde den seneste uge har en incidens på 67. Onsdag var tallet 42. Det har fået kommunen til at indføre besøgsrestriktioner på plejehjemmene.

Incidensen er ikke kun steget i Kerteminde. Også Odense-, Middelfart- og Faaborg-Midtfyn Kommune har oplevet en stigning fra onsdag til torsdag. Således er incidenserne i de tre kommuner henholdsvis 33, 28 og 16.

I Nordfyns-, Assens-, Nyborg- og Svendborg Kommune er incidenserne torsdag faldet til 20, 10, 13 og 16.

Langeland og Ærø er fortsat coronafri.

Annonce

22 nye indlæggelser

Onsdag til torsdag er der på landsplan bekræftet 559 nye smittetilfælde. Antallet af indlagte tager også et spring, da der er sket 22 nye indlæggelser. Dermed er der 95 indlagte på landets hospitaler, hvilket er 17 flere end dagen før. Det er dog stadig langt under antallet af indlagte i foråret.

Af de 95 ligger 14 på intensivafdelingen. Fem af dem ligger i respirator.

Hovedstadsområdet er fortsat hårdt ramt. Det fik onsdag aften Tyskland til at indføre restriktioner for danskere, der bor i hovedstadsregionen, så de nu skal fremvise en maksimalt to døgn gammel, negativ coronatest for at rejse ind i landet. Kan de ikke det, skal de tilbringe tid i karantæne.

Restriktioner skyldes, at incidensen for Region Hovedstaden er over 50. På Statens Serum Instituts hjemmeside er incidenserne for regionerne opgjort i antal smittetilfælde per 100.000 borgere de seneste to uger - altså ikke én, som det gælder for kommunerne.

Men selv når man tæller en ekstra uge med, er incidensen i Region Syddanmark kun på 28. For Region Hovedstaden er tallet 75,6.

Også Jylland har stadig relativt høje incidenser. Eksempelvis har Århus med 226 tilfælde den seneste uge en incidens på 65.

Fra onsdag til torsdag har yderligere to mistet livet. Dermed er 645 danskere døde af corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce