Annonce
Indland

Sprængstofeksperter giver grønt lys på Brønderslev Station

Mandag aften var Brønderslev Station afspærret i seks timer af frygt for mulige eksplosiver i en bagageboks. Personerne på billedet her har intet at gøre med episoden. (Arkivfoto)

Politiet har natten til tirsdag ophævet en afspærring på Brønderslev Station efter frygt for eksplosiver.

Nordjyllands Politi har kort efter klokken et natten til tirsdag ophævet en afspærring på Brønderslev Station mellem Aalborg og Frederikshavn.

I en pressemeddelelse lyder det, at borgerne igen kan færdes frit i og omkring stationen.

Der var mandag aften frygt for mulige eksplosiver i en bagageboks i stationsbygningen. Politiet fattede interesse for boksen i forbindelse med en større indbrudsefterforskning i området.

I forbindelse med en skærpet indsats mod indbrudstyve holdt betjente øje med to mænd, der var i færd med at bryde en af bagageboksene på stationen op.

Da politiet ikke kunne udelukke sprængstoffer på stedet, valgte det tidligere på aftenen at afspærre området.

Derefter undersøgte Forsvarets tilkaldte eksperter boksen og dens indhold nærmere.

Efter flere timers arbejde på stedet kunne Forsvarets sprængstofeksperter konkludere, at der ikke umiddelbart var tale om sprængstoffer i bagageboksen.

- Jeg skal beklage, hvis vores indsats i området har givet nogle borgere gener. Men den slags arbejde tager altid ret lang tid.

- Vi tager ingen chancer, når det handler om mulige sprængstoffer. Så undersøger vi alt. Og derfor kunne vi først ophæve afspærringen efter mere end seks timer, udtaler lederen af politiets indsats, vicepolitiinspektør Henrik Skals, i pressemeddelelsen.

To mænd på henholdsvis 27 og 32 år blev kort før undersøgelsen af bagageboksen anholdt af Nordjyllands Politi på Brønderslev Station.

På nuværende tidspunkt sigtes de for at overtræde våbenloven, og politiet udelukker ikke yderligere sigtelser mod mændene.

Mandag aften anholdt politiet desuden en tredje mand i sagen, men han er løsladt efter endt afhøring.

På grund af indbrud i området de seneste dage kommer borgerne i Brønderslev i den kommende tid til at opleve mere politi i gadebilledet, oplyser Nordjyllands Politi.

Natten til tirsdag oplyser politiet, at det ikke har flere oplysninger i sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Annonce